Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

15 найкращих програм для колективної роботи в бізнесі

Олена Залєвська

Час – один із найцінніших ресурсів. Сьогодні є можливість не витрачати його на постійні наради на роботі, колективні зустрічі та планерки, бо існують зручні сервіси та програми, що допомагають швидко розв’язувати всі важливі питання онлайн та підвищити ефективність роботи. IT-експерти: тімлід «N-iX» Сергій Журавель, фахівець зі стартапів та інновацій «FIVE Media» Сергій Школяренко та СЕО і співзасновник ІТ-компанії «Neurotrack.tech» Віталій Міняйло – допомогли нам скласти рейтинг найпопулярніших та найкорисніших програм для колективної роботи. 

RescueTime

Автоматично відстежує час, який ви працювали у програмах чи сайтах. Ви отримуєте докладні звіти про вашу діяльність на пристрої Android, Mac, PC. Тож можете бачити повну картину того, як провели свій робочий день. У вас також є можливість отримувати сповіщення, щоб контролювати скільки витратили часу, наприклад, на новини або розважальні сайти.

OmniFocus

Онлайн-менеджер створює списки завдань із зазначенням строків виконання, пріоритетності, повторюваності. Проєкти можуть складатися за певними ознаками у каталоги. Програма синхронізує всі дані між вашими носіями.

Trello

Нескладна у використанні програма управління проєктами. В цього ресурсу є багато можливостей. Можна писати коментарі, створювати вкладення, запрошувати та затверджувати учасників, встановлювати дедлайни, оформлювати особисті інтерфейси, обмінюватись інформацією. Коли у будь-якого користувача програми змінюються дані, інтерфейс або статус, іншим надходить сповіщення на мобільні пристрої або пошту.

Evernote

Найвідоміший із застосунків для ведення особистих записів. Дуже зручно використовувати в роботі, адже завжди можна поділитись своїми міркуваннями з колегами, а також разом створити робочий план чи список завдань. Ресурс доступний на Mac, Android, iOS та Windows.

Kanbanflow

Корисна програма передусім для керівників і менеджерів будь-якої ланки. За її допомогою можна контролювати й планувати весь робочий процес на підприємстві, не виходячи зі свого кабінету. Давайте завдання, контролюйте їх виконання, відстежуйте плани, завантажуйте документи, фото й інші файли, слідкуйте, чи виконуються дедлайни. Та й взагалі, всі робочі моменти можна візуалізувати в єдине ціле: програма має зручні дошки, що розділені на колонки, де відображається, чим саме зараз зайнятий працівник, які в нього дедлайни і чи встигає він завершити роботу в строк. Таке планування значно покращує загальний результат. Також можна поділити завдання на детальні сегменти. Це дасть змогу покроково виконувати всі робочі цілі, не відвертаючись на зайву інформацію.

Skype

Відомий всім Skype вже багато років залишається лідером серед ресурсів, що забезпечують компаніям відеозв’язок та онлайн-конференції. Для більшості підприємств неможливо уявити внутрішньокорпоративне спілкування без цієї програми. Голосовий або відеодзвінок можна приймати в будь-якому куточку світу. Одночасно брати участь у розмові можуть 25 осіб. У кожного користувача є можливість ділитися документами різних форматів, відео й фото, а також отримувати інформацію від інших за допомогою голосових або ж текстових повідомлень.

Slack

Ще один ресурс корпоративного відеозв’язку. Тут можна створювати конференції та відкриті або приватні розмови для співробітників, передавати файли різних форматів просто в чаті. Всю необхідну інформацію програма архівує і надає доступ до файлів будь-якій кількості користувачів.

Zoom

Найпопулярніший останнім часом ресурс для проведення онлайн-конференцій. Американська програма з’явилась у 2011 році, та через світовий локдаун і віддалену роботу в більшості підприємств ресурс отримав неабиякий попит. Кількість користувачів Zoom зросла з 10 млн наприкінці 2019 р. до 200 млн на початку 2020-го. Програма знадобиться, якщо вам необхідно організувати захід із відеозв’язком як для невеликої групи людей (5–10), так і для команди понад 50 осіб. Дає можливість проводити конференції різної тривалості – як 15-хвилинні stand ups, так і 2-годинні наради.

Вчасно

Останнім часом доволі популярний в Україні застосунок, що забезпечує електронний обмін, підпис і зберігання документів.

Telegram

Використовується для внутрішнього й швидкого спілкування з командою. Є окремі теки для зручного листування з командою, партнерами, де важливо не проґавити жодного повідомлення.

Asana

Зрозумілий таск-менеджер, що допомагає чітко ставити завдання й терміни для команди, створювати окремі проєкти й обмінюватися документами.

Miro

Онлайн-дошка, яку зручно використовувати для спільних брейнштормів (особливо під час дистанційної роботи команди) і візуалізації своїх ідей.

F.lux

Застосунок автоматично підлаштовує кольори та яскравість дисплея під умови освітлення – зручно в разі постійної зосередженої роботи, бо не відбирає часу на самостійне налаштування.

Google Docs

Дає змогу швидко внести зміни в документ, які одразу побачить вся команда, або поставити уточнювальне запитання без потреби постійно зберігати документ і надсилати його на пошту.

WorkSection

Універсальна програма, зроблена в Україні, для маркетингових агентств, управління проєктами та HR. Є безплатний пакет і добра підтримка – вам відповідають українці. Проте мало інтеграції з іншими продуктами та складний інтерфейс (потрібно звикати).

АТ "Ощадбанк"