Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Допомагайте суперлюдям повернути суперможливості з Ощадбанком: стартувала благодійна акція SuperCoins

Новини Ощаду

Ощадбанк став партнером благодійної акції зі збору монет #SuperCoins, ініційованої Національним банком України та Superhumans Center – сучасної клініки з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни.

Щоб долучитись до акції, потрібно в період з 9 вересня по 29 листопада збирати монети  номіналом 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Ці монети потрібно віднести до найближчого відділення Ощадбанку і здати до каси банку, повідомивши про бажання взяти участь у акції. Звісно, також можна задонатити на акцію і банкнотами, які перебувають в обігу. Зібрані кошти Ощад переадресує на рахунок фонду Superhumans Center на потреби українських військових, що постраждали внаслідок бойових дій. 

«Звичайні монети, які ми щодня тримаємо в руках, можуть стати рятівною підтримкою для тих, хто цього потребує, та допомогти повернути суперможливості нашим героям. Звертаюся до молоді, педагогів та усіх громадян загалом: підтримайте українських військових, які втратили кінцівки, зробіть їх адаптацію простішою. Кожна зібрана монета здатна поліпшити життя тих, хто віддав частину себе заради України. Долучайтеся до збору коштів і разом творіть добро!», – закликав Олексій Шабан, заступник Голови Національного банку.

«Ми всією командою дуже надихнулися ідеєю Національного банку, бо всі ми колись були дітьми, які збирають монетки для особливого приводу. Часи змінилися. Тепер дитячі збори теж присвячені особливому приводу. Але уже не мріям про велосипед чи нову іграшку, а добрій справі. Тому ми радіємо, що зможемо разом із молоддю та Національним банком у прямому  розумінні перетворювати гроші в сталеві кінцівки для наших захисників та захисниць. Ця історія про значно більше, ніж просто збір. Це про виховання навички допомагати та докладатися до спільної справи ще з шкільного віку. Крім збору, ми будемо залучати школи до обговорень з дітьми теми, як жити з людьми з травмами війни: інформування та формування здорової реакції дітей на людей з залізними кінцівками та шрамами на обличчі. Тому для нас цей проєкт має подвійну силу», – прокоментувала співпрацю Ольга Руднєва, СЕО Superhumans Center

 «Від початку війни сприяння реінтеграції та реабілітації ветеранів є одним із пріоритетів роботи Ощадбанку. Важливий напрям цієї діяльності – співпраця з Superhumans Center. Ощад спільно з MasterCard обладнав там дві палати, самостійно профінансував створення стерилізаційного відділення. Акція #SuperCoins – ще один крок співпраці між банком та реабілітаційним центром. Нам особливо подобається те, що він переважно сфокусований на молоді, яка зможе не лише допомогти добрій справі, а й таким чином виявити повагу мужнім захисниками України», – зауважив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Також у межах акції проходитимуть освітні заходи для навчальних закладів під назвою «Поважай та розумій». Це бесіди педагогів з дітьми щодо правил комунікації та етики спілкування з людьми з інвалідністю. На заняттях йтиметься про важливі етичні принципи, що допоможуть уникати помилок у комунікації.

Діти дізнаються, як взаємодіяти, виявляючи повагу, уникати стереотипів, використовувати коректні мовні вирази і створювати атмосферу взаєморозуміння під час спілкування з людьми з інвалідністю. Бесіди будуть проводити педагоги на основі матеріалів, розроблених Superhumans Center та Національним банком.

Також відбудеться конкурс «Монети вдячності» –  освітня ініціатива, під час якої заклади освіти, що беруть участь в акції зі збору монет #SuperCoins, будуть створювати мозаїки з зібраних монет на тему вдячності українським військовим, які захищають Україну від ворога. Конкурсна робота може складатися з малюнків, фотографій, окремі елементи яких викладено чи прикрашено монетами.

З детальними умовами акції можна ознайомитись на сайті #SuperCoins

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку