Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Інклюзивне тревел-шоу «Відвал ніг або All inclusive», створене за сприяння Ощадбанку та Visa, зібрало понад 4 млн переглядів

Новини Ощаду

Про це було оголошено на презентації останньої серії другого сезону проєкту днями в Києві. Шоу, в якому його незмінний ведучий – ветеран війни Олександр Терен разом з іншими відомими українцями інспектує міста на предмет безбар’єрності, також може похвалитись іншими вагомими досягненнями в YouTube: 30 млн охоплення, 635 годин переглядів та 60 тисяч підписників за пів року. Об’єктами дослідження інспекторів проєкту стали Вінниця, Львів, Буковель, Київ, Дніпро, Луцьк, Житомир, Чернівці та Одеса. Останню серію шоу було присвячено Барселоні – автори проєкту використали це місто як своєрідний дороговказ, якого рівня безбар’єрності мають досягти українські міста, щоб вважатись дружніми до людей з інвалідністю в європейському сенсі.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки Ощадбанку та компанії Visa. Допомога створенню популярного тревел-шоу стала частиною інклюзивної програми Ощаду «Моя безбар’єрність». Ця програма передбачає внутрішні зміни, за допомогою яких банк стає більш дружнім до людей з інвалідністю та інших груп клієнтів, що потребують спеціального обслуговування. Серед цих змін – покращення фізичної доступності відділень, запровадження спеціальної сервісної моделі, ІТ-інновації. Є чимало ініціатив Ощадбанку, покликаних допомогти ветеранам у реабілітації, – йдеться про фінансову допомогу реабілітаційному центру Superhumans та співпрацю з БФ «Майнді» у створенні мобільних реабілітаційних модулів для невеликих населених пунктів. Окрім цього, Ощад бере активну участь в інформаційній кампанії на тему запровадження безбар’єрності – на додачу до співфінансування «Відвалу ніг» у березні цього року банк спільно з Visa провів велику інклюзивну конференцію, а також регулярно співпрацює зі ЗМІ з метою привернення найширшої уваги українського суспільства до інклюзії. Ощадбанк активно обмінюється досвідом з іншими соціально відповідальними бізнесами, об’єднаними спільнотою «Бізнес без бар’єрів», що створена за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

«Наразі автори проєкту «Відвал ніг або All inclusive» не мають планів щодо наступних сезонів шоу. Проте маємо надію, що вони змінять свою думку, адже ми побачили в останній серії другого сезону, наскільки сильно ситуація щодо безбар’єрності в Україні відрізняється від європейських реалій. Проєкти, подібні «Відвалу ніг», будуть актуальними у нас ще дуже багато часу. Вони популярні, адже привертають увагу до проблем і, що не менш важливо, сприяють позитивним змінам в інфраструктурі міст. Саме тому в будь-якому разі Ощад продовжуватиме підтримувати громадську дискусію щодо необхідності реформ у цій сфері, які є важливою складовою руху України в напрямі Європейського Союзу», – зауважив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

З останньою серією другого сезону шоу «Відвал ніг або All inclusive» можна ознайомитись за посиланням.

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку