Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Івано-Франківська ОВА та міська влада обласного центру домовились із Ощадбанком спільно здешевлювати кредити підприємцям

Новини Ощаду

Як зробити кредитування місцевих підприємців більш доступними – про це йдеться в меморандумах про співпрацю Ощадбанку з Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією (ОВА) та Івано-Франківською міською радою, підписаних сьогодні. Спільні зусилля підписантів будуть спрямовані на розробку нових фінансових продуктів, за рахунок яких підприємці області зможуть реалізовувати інноваційні проекти, запускати виробництво нової продукції, оновлювати матеріально-технічну базу свого бізнесу та створювати нові робочі місця.

Дорогі кредити є зараз однією з найбільших перешкод на шляху розвитку мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) в Україні. Щоб зарадити цій проблемі, Ощадбанк формує коаліцію підтримки бізнесу, в якій партнери спільно здешевлюють вартість позик. Відповідно, клієнти Ощадбанку мають змогу отримувати фінансування на пільгових умовах. Спеціальні умови досягаються за рахунок участі клієнтів банку в державних програмах підтримки бізнесу («Доступні кредити 5-7-9%», підтримка експортерів), грантовій програмі єРобота, міжнародних програмах (програма зі Sparkasse та кредитні гарантії від ЄІБ), партнерських програмах від виробників техніки, засобів захисту рослин тощо.

Ще один напрям – співпраця місцевої влади та Ощаду, в рамках якої банк розширює перелік пільгових програм кредитування, а місцева влада долучається до здешевлення позик у рамках можливостей своїх бюджетів. Угоди, подібні до підписаних сьогодні в Івано-Франківську, Ощадбанк уклав у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Одеській областях, і є чимало прикладів, коли ця співпраця вже полегшила доступ бізнесу до кредитних продуктів Ощаду.

Кількість та обсяг позик підприємцям – клієнтам Ощадбанку також планується збільшити завдяки діджиталізації процесу кредитування. Нещодавно банк запустив сервіс подання онлайн-заявок на позики під назвою ОщадБізнес. Завдяки цій інновації подання кредитної заявки для фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб здійснюється за лічені хвилини; отримати попереднє рішення можна за 24 години. Послуга передбачає надання банком попередньої оферти бізнес-клієнтам та отримання фінального рішення без відвідування банку.

Важкий минулий рік став рекордним для обсягів підтримки українського бізнесу з боку Ощадбанку. Кредитний портфель клієнтів ММСБ протягом року збільшився на 90% – до 17,5 млрд грн. Є чим пишатись і колегам з відповідного підрозділу Івано-Франківського обласного управління Ощаду. Вони можуть записати собі в актив:

- утричі збільшений за рік кредитний портфель (до 478 млн грн) та обсяг видач нових кредитів (до 379 млн грн);
- більше 340 млн грн кредитів за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» для 153 позичальників (вже цього року додалось 45 кредитів на суму 60 млн грн);
- два проєкти з релокації бізнесу з небезпечних регіонів на суму 10 млн грн;
- майже 3,6 млн кредитів на енергонезалежність для 8 підприємств;
- допомогу з отриманням грантів для 126 учасників програми єРобота в області, які залучили фінансування від уряду на суму 39 млн грн тощо.

«Підписаний меморандум надасть нашим підприємцям доступ до низки грантових програм. Вони дадуть змогу отримати кошти на підтримку та розвиток бізнесу, реалізувати бізнес-ідеї, наважитись на започаткування власної справи», – прокоментувала начальниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

«На кожній зустрічі з місцевим бізнесом доводиться чути прохання підприємців допомогти зі здешевленням кредитів. Дякую Ощадбанку за те, що ви допомагаєте вирішити цю проблему», – наголосив на церемонії підписання меморандуму міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«В Івано-Франківській області вже є діючі програми, за рахунок яких місцеві підприємці можуть отримувати позики на пільгових умовах. Сподіваємось, що після сьогоднішнього підписання спектр таких пропозицій для клієнтів Ощадбанку розшириться – як завдяки зусиллям місцевої влади, так і за допомогою коаліції Ощаду з підтримки бізнесу, перелік учасників якої постійно розширюється», – прокоментував підписання меморандумів голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку