Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Львівська область приєдналась до коаліції Ощадбанку з підтримки бізнесу

Новини Ощаду

Запровадження нових продуктів для малого та середнього бізнесу, залучення міжнародних програм підтримки бізнесу до співпраці з підприємцями Львівщини – такі положення містить меморандум, підписаний сьогодні між Львівською обласною військовою адміністрацією та Ощадбанком. Йдеться про активізацію співпраці між державним банком – лідером за динамікою залучення нових клієнтів та обласною владою, яка зобов’язалася здешевлювати позики бізнесу за рахунок власних бюджетних можливостей.

У меморандумі є положення про допомогу в підготовці бізнес-планів, надання грантів, оновлення обладнання підприємств Львівщини і в підсумку про створення нових робочих місць. Подібний меморандум Ощадбанк підписує вже з третьою областю України – такі угоди вже укладено з Закарпатською та Чернівецькою обласними адміністраціями. Це активізувало кредитування місцевих підприємців, особливо в частині допомоги у придбанні обладнання для енергонезалежності. 

Попри повномасштабну війну Ощадбанк минулого року суттєво розширив обсяг кредитної допомоги бізнесу Львівської області. Кредитний портфель мікро-, малого та середнього бізнесу становить 1,2 млрд грн – за рік він зріс більш ніж удвічі. На обслуговуванні в Ощаді наразі понад 8 500 активних клієнтів цього сегмента. Протягом року до цієї цифри додалось майже 2 000 компаній та підприємців.

Такі результати досягнуто завдяки тому, що Ощадбанк пропонує широкий спектр кредитних продуктів для ММСБ. Це кредити на релокацію підприємств, підтримка експортерів завдяки кредитним гарантіям, програма «Доступні кредити 5-7-9%», партнерські програми з виробниками техніки та засобів захисту рослин тощо. Ощад – ексклюзивний партнер грантової програми єРобота, в рамках якої минулого року профінансовано 2530 проєктів на 1,5 млрд грн і буде додатково працевлаштовано 8 тисяч українців.

«З департаментом економічної політики Львівської ОВА від початку повномасштабної війни ми активно працюємо, аби тут, на Львівщині, бізнес міг розвиватись попри все. Наша область була першою і єдиною в Україні, яка у 2022 році запропонувала вузькоспеціалізовану програму, орієнтовану на підтримку бізнесу в період війни, в тому числі релокованого. У співпраці з партнерами в межах дії програми торік понад 40 релокованих підприємств та більш ніж 80 підприємств харчової, легкої, машинобудівної промисловості отримали безповоротну фінансову допомогу, більше ніж 100 суб’єктів підприємництва – ваучерну підтримку на маркетингові потреби та сертифікацію продукції. Сьогоднішнє підписання меморандуму – крок, який дасть можливість розвивати та розширювати подальшу співпрацю з Ощадбанком, щоб надавати підприємцям Львівщини більшу кількість фінансових інструментів підтримки у вигляді лізингу, грантів та кредитів. Це сприятиме отриманню доступного фінансового ресурсу, підвищенню конкурентоздатності та розширенню підприємницької діяльності», – підкреслив Максим Козицький, начальник Львівської ОВА.

«Меморандум про співпрацю з Львівською ОВА має на меті розширення переліку кредитних програм, які мають допомогти бізнесу Львівської області пережити важкі часи воєнного стану. З підписанням цього документа Львівська ОВА фактично приєдналась до коаліції держави, місцевих органів влади, бізнесу та міжнародних донорів, що зробить кредитування підприємців більш доступним», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку