Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

«Матч за Героїв»: за сприяння Ощаду та Mastercard у Києві відбудеться благодійний футбольний матч за участю зірок та ветеранів на протезах

Новини Ощаду

Mastercard та Ощадбанк оголосили про старт благодійного проєкту, місія якого – сприяння соціальній реінтеграції людей з ампутаціями кінцівок та розвиток адаптивного спорту. У рамках проєкту також відбудеться благодійний збір – 7,5 млн грн на спортивні протези для ветеранів. Проєкт реалізується за підтримки Української асоціації футболу, Superhumans Center, Футбольного клубу «Покрова АМП» та MEGOGO.

Mastercard та Ощадбанк оголосили про старт проєкту «Матч за Героїв», ключовою подією якого стане благодійний футбольний матч, що відбудеться 20 жовтня на стадіоні НТК ім. Віктора Баннікова у Києві. На футбольному полі зустрінуться ветерани з ампутаціями кінцівок – пацієнти Superhumans Center, та відомі українські зірки, серед яких – Анатолій Анатоліч, Олександр Педан, Іван Люлєнов та інші.  

Гра відбудеться у форматі 7х7 із двома таймами тривалістю 20 хвилин кожен, а також перервою в 15 хвилин. Квиток на матч можна отримати, зробивши донат на сайті Superhumans Center: перші 250 учасників, які задонатять на збір від 100 грн карткою Mastercard від будь-якого банку, отримають по два запрошення на гру. Трансляція матчу відбудеться на медіасервісі MEGOGO та на Youtube-каналі MEGOGO Спорт.

«“Матч за Героїв” – це шана всім українцям, які попри обставини та отримані поранення не спиняють свого руху вперед. Кожного дня ми в Mastercard прагнемо до створення світу рівних можливостей для всіх, і цим проєктом хочемо зробити ще один крок у розбудові України без бар’єрів. Ми раді об’єднати зусилля з партнерами заради ініціативи, що відкриє нову сторінку в розвитку безбар’єрного спорту та реінтеграції ветеранів», – Інга Андреєва, генеральна директорка Mastercard в Україні та Молдові.

Благодійний проєкт має на меті зібрати 7,5 млн грн на спортивні протези для ветеранів, які втратили кінцівки. Із 20 вересня до 31 жовтня 2024 року включно одна гривня з кожної транзакції карткою Mastercard від Ощадбанку буде перераховуватися на збір для пацієнтів Superhumans Center, які потребують спортивних протезів.

«Допомога у відновленні після поранень та реінтеграція ветеранів і ветеранок війни в мирне життя є важливою складовою інклюзивної програми Ощадбанку «Моя безбар’єрність». Спорт – один із найкращих шляхів реабілітації для поранених захисників і захисниць, яким для тренувань та змагань часто потрібні якісні спортивні протези. Об’єднавши зусилля в рамках цього проєкту, ми зможемо забезпечити нашим героям необхідне протезування і тим самим вкотре засвідчимо нашу вдячність та шану за те, що Україна залишається незалежною та вільною державою», – коментує Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Метою проєкту є подолання упереджень щодо людей з інвалідністю та сприяння соціальній реінтеграції ветеранів з ампутаціями, створення умов для їхнього активного способу життя.    

«За майже два роки роботи ми зрозуміли, що Superhumans не лише повертає українцям втрачені можливості, а й відкриває нові мрії, цілі, плани, а отже – досягнення. Сьогодні наші випускники, які знову мають можливість стояти на двох ногах, підкорюють гірські вершини – хоча до того не захоплювались туризмом, бігають марафони – хоча раніше навіть не взували кросівок, приходять у професійний спорт, хоча ніколи цього не планували. І більше того – досягають шалених успіхів не лише в Україні, але й на світових змаганнях. Саме тому для нас настільки важливим є цей проект. Ми щасливі, що з кожним стейкхолдером ми уже маємо тривалий позитивний досвід співпраці і тепер ці партнери зійшлися разом, щоб подарувати ще більше можливостей тим, хто точно цього вартий!», – зазначає Ольга Руднєва, СЕО Superhumans Center.

«Матч за Героїв» відбудеться в унікальному форматі за участі гравців на спортивних протезах, при цьому з урахуванням найкращих практик ампфутболу (amputee football – футбол для людей з ампутацією).

«Футбол – це найбільш популярний та найпоширеніший вид спорту у світі, що має надзвичайну обєднуючу та цілющу силу. Українська асоціація футболу підтримує людей, які цікавляться адаптивними видами спорту та активно розвиває ампфутбол. Немає обмежень, коли є бажання повернутись в гру! Дякуємо партнерам за спільний проєкт та важливу мету», – додала Олена Балбек, радниця Президента Української Асоціації Футболу.

 

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку