Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Наглядова рада Ощадбанку прийняла рішення про призначення головою правління Сергія Наумова

Новини Ощаду

2 жовтня наглядова рада Ощадного банку на своєму засіданні ухвалила два рішення: про припинення з 2 листопада 2020 року повноважень діючого голови правління Андрія Пишного та про призначення з 3 листопада 2020 року на цю посаду Сергія Наумова. Таким чином завершено імплементацію результатів відкритого конкурсу на посаду керівника Ощадбанку, який відбувся раніше цього року.

Починаючи з дати ухвалення рішення розпочинається План передачі управління до нового керівника Ощадбанку, який триватиме 30 днів. Мета цього процесу – збереження керованості фінансовим інститутом із поступовою передачею повноважень новому голові правління. Ощадбанк, впроваджуючи кращі світові практики, дотримуватиметься ретельно спланованої передачі повноважень новопризначеному керівнику фінансової установи. Процес зміни голови правління жодним чином не відіб’ється на роботі фінансової установи: банк працюватиме у звичайному режимі. Сергій Наумов приступить до виконання обов‘язків 3 листопада 2020 року.

Сергій Наумов має вищу технічну та економічну освіту, а також у 2005 році отримав ступінь MBA в Kassel International Management School (Німеччина). Загальний стаж роботи Сергія Наумова в банківській сфері становить 25 років. Він обіймав керівні посади у провідних банках України, зокрема Райффайзенбанку, УкрСиббанку, Правекс банку, Піреус банку. В останніх трьох банках Сергій Наумов працював на посаді голови правління загалом понад 10 років.

Андрій Пишний очолював Ощадний банк 6,5 років. За цей час йому вдалось перетворити фінансовий інститут із застарілої Ощадкаси на одного з лідерів банківського ринку України. Беззаперечним є прогрес фінансового інституту у багатьох напрямах: розробці інноваційних продуктів, розбудові  мережі сучасних відділень, діджиталізації сервісів тощо. Ощадбанк під керівництвом Андрія Пишного практично з нуля став одним із лідерів в напрямі роботи з мікро-,  малим та середнім бізнесом, зумів досягнути вагомих результатів в очищені портфелю проблемних активів та реструктуризації проблемної заборгованості, одержав історичну юридичну перемогу над Російською Федерацією у справі щодо відшкодування збитків, пов’язаних із анексією Криму. Команда під його керівництвом створила сучасний бренд Ощадного банку і забезпечила довіру громадян, заклала основу стратегічного партнерства з міжнародними фінансовими інститутами. П’ять років поспіль Ощадний банк стає кращим банком України за версією впливового агентства «Фінансовий клуб».

«Дякуємо Андрію Пишному, який очолив Ощадбанк у скрутний час. Йому з командою вдалось майже неможливе – банк досяг нового рівня конкурентоспроможності та продемонстрував успіхи в багатьох напрямах діяльності», - зазначила голова наглядової ради Ощадбанку Байба Апін. - Вважаємо, що в особі Сергія Наумова ми знайшли професійного керівника банківської установи, який продовжить реалізацію планів з перетворення Ощадбанку на високоефективний інститут, що зацікавить інвесторів і збереже лояльність мільйонів українців».

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку