Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк кредитуватиме проєкти з відновлення енергетичної інфраструктури

Новини Ощаду

Відповідний меморандум Ощад з іншими провідними українськими банками підписав у Києві на Банківському форумі, який організувала «Економічна правда» вчора, 25 червня 2024 року.

Документ передбачає зокрема сприяння наданню кредитів бізнесу для відновлення енергетичної інфраструктури. Йдеться про будівництво або придбання електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних, вітрових, біогазових станцій, газотурбінних та газопоршневих електростанцій, промислових акумуляторів, когенераційних установок твердопаливних котлів – усього, що потрібно для енергонезалежності. 

«Це наша відповідь на існуючі виклики, пов’язані з пошкодженням енергетичної інфраструктури внаслідок збройної агресії рф. Наші фінансові пропозиції розроблено таким чином, щоб відповідати різним потребам суб’єктів підприємництва – від ММСБ до великого бізнесу. Таким чином наші клієнти можуть скоротити власні ризики, стати енергетично автономними, забезпечити безперервність роботи, знизити витрати на електроенергію та паливо», – прокоментував підписання Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Отримати фінансування зможе існуючий бізнес, різний за обсягом: від маленьких компаній до великих підприємств. Сума позики залежатиме від сегмента бізнесу – від 0,5 до 25 млн євро. Передбачається, що термін кредитування становитиме 5-7 років. Власний внесок клієнта – від 10% до 50% залежно від вартості обладнання / проєкту, наявності грантової складової, гарантійного механізму та інших умов кредитування.

Підприємства ММСБ можуть розраховувати на фінансову підтримку від Ощадбанку в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%», яка реалізується урядом, а також скористатись програмою співпраці з ЄБРР та отримати кредит зі спрощеними вимогами до застави й можливістю отримання гранту у вигляді кешбеку. Таку позику може бути спрямовано на довгострокові інвестиції в «зелені» технології (енергоефективне обладнання, сонячні панелі для електростанцій з метою забезпечення власних потреб), що відповідають стандартам Європейського Союзу та сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності підприємств на внутрішньому і зовнішніх ринках. 

В умовах відсутності стабільного електропостачання в країні бізнес-клієнти потребують швидких рішень з термінового придбання альтернативних джерел електроенергії для підтримання безперебійного режиму роботи. Саме тому отримати кредит в Ощаді можна  за спрощеною процедурою зі швидким ухваленням рішення.  

Подати заявку з інвестиційного кредитування в напрямі енергетики можна в будь-якому відділенні Ощаду або онлайн. Додаткову інформацію щодо умов кредитування можна отримати на сайті Ощадбізнес або у менеджерів Ощадбанку за телефоном: 0 800 219 800.

 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку