Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк реалізував один із найбільших своїх непрофільних активів

Новини Ощаду

Компанія Dragon Capital Investments Limited, яка входить до групи компаній Dragon Capital, завершила операцію з придбання логістичного комплексу «Арктика» у Ощадбанку.

Введений в експлуатацію в 2011 році логістичний комплекс класу А загальною площею 21,500 кв. м знаходиться в с. Софіївська Борщагівка під Києвом. Об’єкт був придбаний у АТ Ощадбанк на торгах, організованих державною системою електронних торгів «СЕТАМ».

«Арктика» стане дев’ятим та другим з можливістю холодного зберігання об’єктом у нашому портфелі складської нерухомості, який за останні 2,5 року досяг 300 000 кв. м, включаючи 40  000 кв. м складів холодного зберігання. Ми вважаємо, що зростання попиту на складські приміщення, що зумовлено ростом онлайн- та традиційних підприємств роздрібної торгівлі, робить цей сегмент комерційної нерухомості привабливим для інвестицій. Після придбання цього об’єкта складські площі становлять 48% нашого портфеля комерційної нерухомості,» – говорить Володимир Тимочко, керуючий директор з прямих інвестицій Dragon Capital.

«Продаж логістичного комплексу «Арктика» став для Ощадбанку найбільшою за ціною реалізації операцією з відчуження непрофільного активу, який був набутий у власність у рахунок погашення заборгованості за наданим кредитом, пройшовши весь шлях звернення стягнення на заставне майно проблемного боржника. Ця угода є закономірним продовженням успішної та наполегливої роботи державного банку з проблемними та непрофільними активами, яка проводиться протягом останніх п’яти років. Ми вчергове підтвердили дотримання принципів прозорості та відкритості продажу майна банку виключно за ринковими цінами», – відзначає заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку