Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк не підтримує можливе запровадження неринкового регулювання міжбанківської комісії при безготівкових операціях

Новини Ощаду

Ощадбанк виступає проти можливих обмежень комісії банків при безготівкових операціях – так званої ставки інтерчейндж. Це негативно вплине на всіх учасників ринку та загальмує розвиток безготівкової економіки в країні. Такі обмеження можуть бути впроваджені у разі прийняття одного з законопроектів, що зареєстрований у Верховній Раді України.

На думку заступника голови правління Ощадбанку Антона Тютюна, неринкове регулювання ставки інтерчейндж безпосередньо загрожує розвитку безготівкових технологій в Україні. Таку думку він висловив під час круглого столу «Фінансового клубу» «Неринкове регулювання ставки інтерчейндж: ризики та загрози для банківської системи».

«У разі обмеження ставки інтерчейндж банки будуть змушені перекласти свої витрати для підтримки торгового еквайрингу на ритейл у вигляді інших комісій або підвищити вартість послуг для кінцевих споживачів – фізичних осіб, зокрема на супроводження рахунків. Банки не будуть працювати собі у збиток і підуть з торговельних мереж. Як результат – пригальмується розвиток cashless в Україні, який системно і продуктивно набирає обертів протягом останніх років. Банки не витрачатимуть кошти на розвиток еквайрингу, впровадження cashless-проектів. Збільшиться «сірий» і «чорний» товарообіг, зменшаться податки від банків і, відповідно, це негативно відобразиться на державному бюджеті. Отже, програють усі: держава, ритейл, банки, споживачі. Хочеться вірити, що cash не переможе cashless», – зазначив Антон Тютюн.

image-15652368

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку