Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Понад сімсот клієнтів Ощаду цього року вже отримали мікрогранти за програмою єРобота

Новини Ощаду

Майже 170 млн грн – таку суму на свої рахунки в Ощадбанку отримали учасники державної програми єРобота цього року. Наразі кошти перераховано понад 700 наявним та майбутнім підприємцям, які подали заявки на мікрогранти в рамках напряму «Своя справа». Гранти отримувачам допомоги надійшли від державного центру зайнятості з фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

З моменту запуску єРоботи загальна сума зарахованих мікрогрантів становить понад 700 млн грн. Більше 3 тисяч підприємців завдяки державній допомозі зможуть здійснити свої мрії про відкриття чи розвиток бізнесу.

Нагадуємо, що напрям «Своя справа» дає можливість отримати фінансову підтримку від держави у вигляді мікрогранту на суму від 50 до 250 тис. грн.

Кошти можна витратити:

  • на придбання меблів, обладнання (крім транспортних засобів);
  • на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу, сировини, матеріалів, товарів та послуг (не більше 50 відсотків мікрогранту);
  • на послуги маркетингу та реклами (не більше 10 відсотків мікрогранту);
  • на оренду нежитлового приміщення (не більше 25 відсотків мікрогранту);
  • на оренду обладнання (не більше 10 відсотків мікрогранту);
  • на лізинг обладнання крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування (не більше 50 відсотків мікрогранту);
  • на використання в підприємницькій діяльності прав інших суб’єктів господарювання (комерційна концесія).

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду підприємницької діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць. Подання заявки на участь в програмі здійснюється через портал Дія.

Загалом у 2022 році уряд профінансував 2530 грантів єРоботи на 1,5 млрд грн. Ощадбанк є ексклюзивним партнером програми мікрогрантів. Функції банку в реалізації програми єРобота полягають у верифікації претендентів на грант, відкритті рахунків для підприємців, контролі цільового використання коштів тощо.

Оперативну інформацію про роботу Ощадбанку також можна отримати тут:
Web: www.oschadbank.ua
Facebook: https://www.facebook.com/oschadbank
Telegram: https://t.me/sergii_naumov (офіційна сторінка голови правління Ощадбанку Сергія Наумова).

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку