Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Портфель роздрібних кредитів Ощадбанку перетнув планку 20 млрд грн

Новини Ощаду

Приблизно на третину – до суми понад 20 млрд грн – зріс з початку року кредитний портфель роздрібного бізнесу Ощадбанку. Абсолютний приріст цього показника з початку року перевищує 4,7 млрд грн. Наразі банк посідає третє місце на ринку за обсягом роздрібного кредитного портфеля.

Цього вдалось досягти завдяки істотному зростанню кредитування за всіма напрямами. Найбільшим драйвером зростання стала іпотека. За 8 місяців 2024 року обсяг іпотечного портфеля Ощаду зріс більш ніж на 50%. Ощадбанк є лідером програми пільгового кредитування населення єОселя, його частка у програмі за кількістю та обсягом кредитів перевищує 40%.

Другий за розміром портфеля кредитний сегмент Ощадбанку – кредитні картки. Тут зростання становить 28%. Також кредитний портфель банку зріс завдяки приросту портфелів автокредитів та кеш-кредитів.

«Повномасштабна війна збільшила критичну потребу українських родин у кредитуванні. Їм часто потрібно нове житло замість зруйнованого або того, що залишилось на тимчасово окупованої території. Часом є велика потреба у власному автотранспорті, який сприяє мобільності під час війни. Виникають ситуації, коли нашим клієнтам потрібні гроші на певні термінові потреби. У всіх цих ситуаціях допомагають кредитні продукти від Ощаду. До речі, їх перелік постійно збільшується, адже банк швидко відповідає на вимоги часу. Так, з початку липня ми приєднались до державної програми кредитної підтримки альтернативної енергетики під 0% та оперативно розробили власну пільгову програму енергокредитів для громадян. Протягом двох місяців за цими програмами Ощад вже видав 732 такі позики на загальну суму 77 млн грн», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку