Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Три топменеджерки Ощадбанку вдруге поспіль увійшли до списку 50 найвпливовіших жінок фінтех-індустрії України

Новини Ощаду

28 серпня було презентовано результати щорічного рейтингу «50 найвпливовіших жінок фінтеху 2024», до якого другий рік поспіль увійшли три представниці Ощадбанку: членкині наглядової ради Роза Тапанова та Юлія Пашко й членкиня правління, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес (ММСБ), Наталя Буткова-Вітвіцька.

«Широке представництво керівниць Ощадбанку в рейтингу свідчить про те, що ми досягли значного успіху в діджиталізації фінансових послуг, і важливу роль в цьому процесі мають саме жінки. Загалом вони становлять 72% від усіх працівників Ощаду, відіграють вирішальну роль за багатьма напрямами, і при цьому їхнє значення для діяльності банку зростає. Я вітаю колег із визнанням та бажаю чергових досягнень у цій стратегічній для нас сфері», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

«Вважаю абсолютно логічним, що другий рік поспіль журі конкурсу відзначає представниць Ощадбанку в цьому рейтингу. За рік, що минув, ми досягли суттєвого прогресу в діджиталізації послуг для ММСБ. Дедалі більше клієнтів звертаються до нас щодо кредитування через платформу ОщадБізнес, щоб отримати попереднє рішення за 24 години без відвідування відділення. Цього року ми запровадили новий функціонал – дистанційне відкриття поточного рахунку для фізичних осіб-підприємців через віддалену ідентифікацію в Дії. Ми й надалі будемо робити все можливе, щоб співпрацювати з Ощадом було не лише вигідно, а й зручно», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, коментуючи подію.

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній вже вчетверте організовує цей рейтинг та позиціонує його як соціальний проєкт, що покликаний показати приклади успішних жінок, які працюють у фінансовому секторі, і надихнути інших розбудовувати кар’єру в цьому напрямі. Попри всі виклики український фінтех продовжує розвиватись і створює безліч можливостей для розвитку жіночого лідерства.

Рейтинг було укладено на основі дослідження, що проводилось в декілька етапів протягом червня-серпня 2024 року. Спочатку аналітики асоціації за допомогою спеціальних онлайн-форм приймали заявки від жінок, які працюють у банках та небанківських установах, платіжних компаніях, стартапах і державному секторі. Згодом відбувся первинний відбір кандидаток з урахуванням низки чинників: стажу та результатів роботи у фінансовому секторі, наявності публікацій на тему фінтеху, участі у профільних заходах, присвячених розвитку фінтех-сектору, проактивної позиції в популяризації інноваційних програм і продуктів у сфері фінансів. Після первинного відбору був сформований список жінок, серед яких журі шляхом таємного голосування визначило 50 найкращих учасниць. 

Діджитал-проєкти Ощадбанку для клієнтів ММСБ активно розвиваються. З часу запуску платформи ОщадБізнес отримано понад 7 000 онлайн-заявок на кредитування на суму майже 15 млрд грн, прийнято попередніх рішень по 549 заявках на суму 979,6 млн грн, оформлено 237 кредитних угод на суму 485,3 млн грн. У минулому році завдяки цій онлайн-платформі кількість вхідних кредитних заявок збільшилась на 20%. Найбільш активними в поданні заявок на позики є підприємці з Дніпропетровської, Київської (включно з Києвом), Львівської, Одеської, Сумської, Харківської та Хмельницької областей.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку