Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

У співпраці з Ощадом український бізнес отримав понад 45 млн грн безповоротної допомоги від уряду Німеччини

Новини Ощаду

Учора в Києві представники Ощадбанку презентували результати проєкту «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні ІІ» на підсумковій зустрічі учасників та партнерів.

Завдяки підтримці уряду Німеччини протягом другої фази проєкту 79 клієнтів Ощаду отримали гранти на розвиток бізнесу на загальну суму більше 45 млн грн. 76% –  клієнти мікро- та малого сегмента (з оборотом до 2 млн євро на рік в еквіваленті). Загалом було профінансовано бізнес-проєктів на суму понад 212 млн грн.

Участь у програмі брали підприємці з 22 областей країни, з них по 36% – західні та центральні, 15% – південні, 13% – східні. Понад 28% грантоотримувачів зареєстровані та здійснюють свою діяльність у постраждалих від війни областях або на деокупованих територіях. 59% бізнесу належить до підприємств агропромислового комплексу. 96% грантових коштів було використано на придбання основних засобів.

Пріоритетні напрями підтримки ММСБ Ощадбанку: енергозабезпечення бізнесу, допомога переробним підприємствам, виробникам готової продукції та експортерам, відновлення бізнесу на деокупованих територіях та збереження ділової активності в зоні високого воєнного ризику, підтримка ветеранів та членів їхніх родин.

«Програми фінансування мікро-, малого та середнього бізнесу від Ощадбанку та уряду Німеччини мають глобальну мету – надати українським підприємцям перспективу сталого зростання їхнього бізнесу. Особлива увага приділяється підприємствам із деокупованих територій та регіонів, що постраждали від війни, і це для них дуже вагома підтримка. Дякую партнерам за довіру та можливість бути дотичними до проєктів, що сприяють економічному розвитку країни під час високих ризиків», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес.

Ця ініціатива впроваджувалась в межах  міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі») за фінансування уряду Німеччини. Стратегічний виконавець проєкту – німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Виконавчі партнери – Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) у співпраці з Фондом розвитку підприємництва.

Проєкт передбачав надання грантової підтримки підприємствам мікро-, малого та середнього бізнесу, задіяним в економічно важливих для України сферах бізнесу, та складався з фінансового компоненту та компоненту з розвитку потенціалу.

Завдяки цьому внутрішньо переміщені підприємства та компанії з деокупованих територій мали змогу отримати грант (компенсацію) в обсязі 30% вартості  інвестиційного проєкту, але не більше 30 тисяч євро в гривневому еквіваленті. Для всіх інших підприємств максимальна грантова підтримка становила 20%, але не більше 20 тисяч євро в гривневому еквіваленті.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку