Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

В Ощадбанку на розгляді проєкти з альтернативної генерації вже більш ніж на 500 МВт

Новини Ощаду

Про це заявив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощаду, відповідальний за корпоративний бізнес, під час експертної дискусії ЕП-чат щодо стану і потенціалу відновлення енергетичної потужності країни в студії «Економічної правди».

«Зараз за запитом компаній сегмента великого корпоративного бізнесу в Ощадбанку розглядаються проєкти з розбудови децентралізованої генерації обсягом понад 500 МВт встановленої потужності», – зазначив Юрій Каціон.

На думку банкіра, дефіцит в енергосистемі спостерігатиметься ще не менше 1-2 років, тому слід шукати опції, які дозволять бізнесу перейти від тимчасових засобів виживання до стабільних рішень, що зрештою забезпечать сталий доступ до електроенергії.

«Фокус великих банків буде насамперед на тому, щоб відбудувати зруйновані потужності на 9 ГВт електричної енергії. Ми маємо фінансувати створення саме нових екологічних рішень, які в тому числі співпадають з баченням наших європейських партнерів і колег», – наголосив заступник голови правління Ощадбанку.

До повномасштабної війни Ощадбанк профінансував побудову в Україні близько 1 ГВт зеленої генерації. Проте, за словами Юрія Каціона, зараз банківська система України не зможе за короткий проміжок часу профінансувати весь обсяг відбудови зруйнованої генерації.

«Інвестиційні проєкти з будівництва одного гігавата електроенергетики коштуватимуть від 700 мільйонів доларів у разі використання газопоршневих або газотурбінних технологій і до 1,5 мільярда доларів – для, наприклад, вітроенергетики. Саме тому важливо залучити допомогу міжнародних партнерів, зокрема Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку. Всі партнери, з якими ми спілкуємось, підтверджують готовність брати участь у таких проєктах», – зазначив Юрій Каціон.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку