Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Викладачі кафедри банківської справи та страхування КНЕУ за допомогою Ощаду покращуватимуть фінансову грамотність українських школярів

Новини Ощаду

За підтримки Ощадбанку викладачі кафедри банківської справи та страхування Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана (КНЕУ) розроблятимуть методичне забезпечення навчально-практичного тренінгу за програмою МОН «Фінансова грамотність» для вчителів середніх шкіл. Проєкт здійснюється за сприяння всеукраїнського фонду «Крок за кроком». Наступного року Міністерство освіти і науки України вводить до шкільної програми 8 та 9 класів обов’язковий предмет «Підприємництво та фінансова грамотність» — реалізація цього проєкту дасть можливість краще підготувати вчителів до викладання нового предмета.

Проєкт передбачає, що після розробки відповідних матеріалів відбудеться пілотування тренінгу, після чого він буде поширений серед закладів середньої освіти, батьків та стейкхолдерів, зацікавлених у просуванні фінансової грамотності серед української молоді.

Тренінг складатиметься з чотирьох модулів:

  • «Сучасні гроші та особисті фінанси»;
  • «Банківська система та банківські послуги»;
  • «Страхування та фінансовий захист»;
  • «Безпека та фінансова культура».

Кожен модуль включатиме теоретичну частину, кейси, тестові запитання та список додаткової літератури.

«Ми вітаємо рішення Міністерства освіти і науки України зробити предмет, присвячений фінансовій грамотності, обов’язковим для українських школярів. На жаль, багато українців мали навчатись основам фінансів на власних помилках, але ця та інші освітні ініціативи мають зробити так, щоб це змінилось. Дякуємо представникам флагманського університету з підготовки банківських кадрів – КНЕУ – за бажання об’єднати зусилля з Ощадом, щоб сучасні молоді українці, роблячи крок  у доросле життя, могли запобігати втратам від шахрайських схем, здійснювати фінансове планування та досягати фінансових цілей», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку