Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

За допомогою Ощаду криворізькі підприємці зможуть отримати кредитну підтримку з грантовим компонентом від уряду Люксембургу

Новини Ощаду

Ощадбанк виступив банком-партнером нової програми «Підтримка та відновлення Криворізького району. Гранти для малого бізнесу», мета якої – розширення доступу до банківського фінансування мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ). Про це було оголошено під час презентації, що відбулась у Криворізькій районній державній адміністрації.

Програму спрямовано на зміцнення стійкості бізнесу, створення робочих місць, розширення виробництва товарів і надання послуг. Вона може поєднуватись із державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП) за фінансування уряду Люксембургу через Люксембурзьке агентство розвитку (LuxDev).

Участь підприємств Криворізького району у програмі залежатиме від їх типу (мікро-, малі або середні підприємства), тому вона складається з двох компонентів:

  • компонент І – інвестиційні гранти та гранти на поповнення оборотного капіталу мікропідприємств (до 10 тис. євро без поєднання з банківськими кредитами);
  • компонент ІІ – гранти в поєднанні з банківськими кредитами для малих та середніх підприємств, спрямовані на відшкодування до 50% суми інвестицій в основні засоби. Максимальна сума відшкодування на одну інвестицію становить 100 тис. євро для середніх підприємств.

Приймання заявок здійснюватиметься на платформі ФРП з 1 по 31 жовтня 2024 року.

«Цей проєкт – хороший приклад того, як міжнародні партнери, державна влада та фінансовий сектор об’єднують зусилля, щоб допомогти Кривому Рогу залучити ресурси для розвитку місцевого бізнесу. Підприємництво тут у нинішній час – це не тільки про економічну стабільність, але й про те, щоб зберегти життя у прифронтовому місті. Завдяки цій ініціативі люди матимуть роботу і отримуватимуть необхідні товари та послуги від місцевого бізнесу. Ми дуже вдячні партнерам і особливо уряду Люксембургу за цю допомогу. Сподіваюсь, що незабаром таких міжнародних колаборацій буде більше», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за мікро-, малий та середній бізнес.

Ощад пропонує широкий спектр фінансових інструментів підтримки бізнесу навіть в умовах повномасштабної війни. Це допомогло йому збільшити кредитний портфель клієнтів ММСБ з початку року на 2,3 млрд грн – до 24 млрд грн. При цьому фінансування було надано на загальну суму 10 млрд грн. Протягом восьми місяців 2024 року кошти на розвиток бізнесу отримали більше 2600 підприємств, в яких працюють понад 25 тисяч українців.

Подати онлайн-заявку на кредитування, отримати попереднє рішення за 24 години, відкрити рахунок ФОП віддалено підприємці можуть за допомогою сервісу ОщадБізнес.

Консультацію щодо отримання грантової підтримки можна отримати в контакт-центрі Ощадбанку для бізнес-клієнтів за тел.: 0 800 219 800.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку