Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

За підтримки Ощадбанку видано практичний посібник для підприємців із залучення фінансування

Новини Ощаду

KSE Institute та Міністерство економіки України видали практичний посібник (керівництво) з описом програм фінансування українських банків у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями в рамках Ukraine Facility (програма фінансової підтримки України від Європейського Союзу). До підготовки цього видання долучився й Ощадбанк.

Посібник було презентовано на початку тижня під час заходу «Ukraine Investment Framework: Як залучити фінансування для бізнесу» в межах проєкту «Економічний хаб: Зміцнення макроекономічної стабільності через ефективне управління державними фінансами», який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії.

«Цей посібник – дороговказ для представників мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) в Україні, які планують залучити фінансування для започаткування та розвитку бізнесу від держави, міжнародних фінансових організацій, країн-партнерів тощо. Він містить ключову інформацію про різноманітних партнерів, які працюють заради відбудови України, та шляхи співпраці з ними. Переконана, що для економічно активних українців цей довідник стане джерелом ідей та імпульсом для розвитку, масштабування і виходу на нові ринки», – коментує Наталія Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрям ММСБ.

У розділі посібника, присвяченому Ощаду, йдеться про те, що банк пропонує значний перелік фінансових інструментів для підтримки підприємств навіть в умовах повномасштабної війни. Серед них:

  • програма зниження вимог до застави завдяки гарантіям ЄБРР;
  • програма фінансування інвестиційного та оборотного капіталу ММСБ із грантовою складовою від ЄБРР;
  • грант від EU4Business для мікробізнесу (до 5 тис. євро);
  • програма підтримки ММСБ у Криворізькому районі;
  • державна програма «Доступні кредити 5-7-9»;
  • технічна підтримка тощо.

Такий широкий перелік програм підтримки бізнесу допоміг Ощаду збільшити кредитний портфель клієнтів ММСБ з початку року на 2,3 млрд грн – до 24 млрд грн. При цьому фінансування було надано на суму 10 млрд грн. За вісім місяців 2024 року кошти на розвиток бізнесу отримали більше 2600 підприємств, в яких працюють понад 25 тисяч українців.

Подати онлайн-заявку на кредитування, отримати попереднє рішення за 24 години, відкрити рахунок ФОП віддалено підприємці можуть за допомогою сервісу ОщадБізнес.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку