Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

За підтримки Ощадбанку відбулась прем’єра документального фільму про захисників Маріуполя «Люди зі сталі»

Новини Ощаду

Ощадбанк підтримав прем’єру кінопроєкту «People of Steel/Люди зі сталі» 5 жовтня в «Українському домі». Це документальний фільм автора та продюсера Сергія Фоменка, українського музиканта, художника, фронтмена гурту «Мандри».

Під час події присутні також побачили графічну серію малюнків «Хроніки війни», яку спеціально для фільму створив український художник Матвій Вайсберг.

Головна мета стрічки – тримати фокус уваги  світової та української спільноти на болючій темі звільнення з полону захисників Маріуполя, зокрема військовослужбовців бригади «Азов», та інших бранців рф.

«Ця стрічка є реальним доказом того, що українське суспільство не забуло про бранців, деякі з яких знаходяться в полоні вже два з половиною року. Один із цих в’язнів – водій-ікасатор Донецького обласного управління Ощадбанку Віталій Лосицький, якого було взято в полон у Маріуполі 29 березня 2022 року. Сподіваємось, що ця стрічка допоможе наблизити звільнення Віталія та сотень інших бранців кремля», – прокоментував прем’єру голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

«Я знімаю і роблю документальні фільми про українців і Україну. Про нашу історію, культуру, війну та про людей, які цю історію пишуть своїм життям і своєю кров’ю. Це не перший мій  фільм, але він найскладніший для мене. Війна за Україну, битва за Маріуполь, історії людей цієї битви – героїчна, страшна, надихаюча і болюча тема водночас. «Люди зі cталі» – це про дух, відповідальність, чесність і правду. І цю правду про російські військові злочини в Україні, про героїзм і мужність наших людей – «Людей зі сталі» мають бачити й чути люди в усьому світі! Щоб кожен день тримати фокус уваги на Україні, щоб зробити все можливе і неможливе для звільнення наших героїв з пекла полону. У «Людей зі cталі» є своя місія і мета – допомогти звільнити наших людей. Це фільм спеціального призначення», – розповів про стрічку автор Сергій Фоменко.

Робота над фільмом розпочалась у грудні 2022 року. Наприкінці червня 2024 року фільм був готовий, і в липні-серпні 2024 року в рамках комплексного проєкту «Культура vs війна», за підтримки Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» відбулись допрем’єрні покази стрічки у Франції, Іспанії та Польщі. Також фільм «Люди зі сталі» побачили глядачі в Парижі під час Олімпійських ігор-2024 в Олімпійському хабі Ukraine House Volia Space, в Раді Європи в Страсбурзі, в мистецькому просторі La Escuela у Валенсії, в барселонському Cinema Girona та у Stream Art Studio Ukraina TV у Кракові.

Понад 10 років Ощадбанк підтримує доброчинні мистецькі проєкти, популяризує сучасне українське мистецтво, зокрема кінематограф. Серед проєктів, партнером яких виступив Ощад, фільм «Область Героїв» – перша масштабна кінореконструкція реальних героїчних історій простих українців, мультимедійна виставка «На сторожі Святої Софії» про сучасну російсько-українську війну як наслідок багатовікового протистояння російської та української цивілізацій, культурний проєкт «Мистецтво під час війни», виставка робіт українських художників «Ти як?» та «Марія малює» – 100 невідомих творів легендарної художниці Марії Примаченко та багато інших.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку