Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

#звісноОщад. Ощадбанк вдруге визнано найбільш технологічним банком за версією FinAwards

Новини Ощаду

Ощадбанк другий рік поспіль переміг у номінації «Технологічний банк» у рамках премії FinAwards 2019Фінансово-банківська спільнота визнала заступника голови правління Ощадбанку Антона Тютюна найкращим керівником роздрібного бізнесу. Також банк вперше увійшов у ТОП-3 у номінаціях «Найкращий Інтернет-банк» та «Народний банк».

«Номінація «Технологічний банк» - це не лише про кращі карткові продукти та інтернет-банкінг». У нашому випадку це про унікальну системну cashless-експертизу, яку Ощад напрацював протягом останніх років. Ми можемо все, тому - звісно, Ощад», - зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

Для участі в номінації «Технологічний банк» Ощадбанк представив найбільше інноваційних проектів, зокрема:

  • Cashless-проекти. Саме Ощад став першопроходцем у створенні cashless-простору на найбільших фестивалях національного масштабу Atlas Weekend і Ulichnaya Eda. Зокрема, всі оплати на Atlas Weekend 2018 були безготівковими. Банк забезпечив торговців фестивалю 578 POS-терміналами та створив 3 зони з 40 інформаційно-платіжними терміналами для поповнення карткових рахунків готівкою. Загалом через термінали Ощадбанку було проведено понад 300 тис. трансакцій. У найкоротші терміни банк обладнав головну арену країни - НСК «Олімпійський» - 185 POS-терміналами до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018.
  • Транспортні рішення з безконтактної оплати проїзду. Ощад продовжує реалізацію проектів з впровадження безконтактних розрахунків у транспортній інфраструктурі України (метро, швидкісний трамвай, фунікулер та міська електричка в Києві, експрес «Київ-Бориспіль», міський транспорт Мукачева, Львова, Житомира, Чернігова, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців).
  • Впровадження Apple Pay. Ощадбанк впровадив Apple Pay другим на ринку.
  • Впровадження інтернет-каналів самообслуговування. Ощадбанк запустив онлайн-помічник на своєму офіційному сайті, чат-боти в Messenger Facebook та Telegram.
  • Автоматизація телефонного каналу звернень за допомогою динамічної IVR-системи. Це дає можливість під час дзвінка клієнта аналізувати прив'язані до даного номера телефону платіжні картки (статус карток, термін дії, підключені послуги) та пропонувати клієнту в меню лише ті пункти, які можуть бути йому потрібні.
  • Прийом благодійних внесків через безконтактні термінали. Фонд «Таблеточки», Masterсard та Ощадбанк запустили в Україні сучасний простий інструмент допомоги онкохворим дітям — благодійні термінали.

Церемонія FinAwards 2019 пройшла 15 травня. За перемогу в 15 номінаціях змагались представники 28 роздрібних банків. Відбір претендентів на участь в номінаціях FinAwards 2019 тривав два місяці. Ключовими критеріями були досягнення банків або їх представників у розвитку роздрібних продуктів, впровадженні нових технологій і підвищенні стандартів сервісу за підсумками 2018 року. Згідно з умовами відбору всі дані можна було легко знайти і перевірити у відкритих джерелах. Банки самі пропонували продукти - депозити, кредити та платіжні картки, які вважали гідними нагороди.

За словами одного з організаторів конкурсу, керівника сайта «Мінфін» Івана Євтушенка, головна особливість FinAwards у тому, що це клієнтський конкурс. Кожен продукт тестується і відбирається за чіткими критеріями. Його оцінює і професійне журі, і клієнти банків. Організаторами заходу виступила компанія BankOnline, а генеральним партнером - платіжна система Mastercard.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку