Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Як відкрити депозит в Ощадбанку: які документи необхідні

АТ "Ощадбанк"

Підбірка контенту

Важливим інструментом для управління фінансами є депозити в банках. Вони надають можливість не тільки зберігати кошти, а й отримувати від них додатковий прибуток. Якщо ви прагнете накопичити гроші на омріяну автівку, подорож або для іншої цілі, то чудовим варіантом може стати відкриття депозиту. Детальніше про нюанси та можливості, які надають депозити, дізнавайтеся в матеріалі. 

Що таке депозит і як він працює

Депозит – це продукт банку, що передбачає передачу коштів клієнтом банку для зберігання, а фінансова установа, зі свого боку, бере на себе зобов’язання повернути їх із додатковими відсотками. Вони розрізняються за валютою, терміном вкладення, а також способом нарахування та виплати відсотків. Цей інструмент працює за принципом перерозподілу коштів. Тобто, отримавши вкладення від клієнта, банк може направляти ці гроші на кредитування населення, інвестування в державні облігації тощо. А коли термін дії депозиту закінчується, то фінансова установа повертає надану клієнтом суму з певним відсотком. 

Варто зазначити, що депозити в Ощадбанку захищені Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Крім того, позитивна репутація, прозорі умови й доступність послуг роблять Ощадбанк надійним партнером для збереження та примноження коштів шляхом відкриття депозиту. 

Вибір валюти для депозиту

Коли рішення про відкриття депозиту прийнято, варто зосередитися на виборі валюти. Зважаючи на інфляцію, девальвацію й умови банку, вибирайте валюту, що найрезультативніше допоможе зберегти та примножити кошти. В Ощадбанку є можливість оформити депозит у гривні, доларах та євро. На сайті ви знайдете онлайн-калькулятор, що дозволить порахувати дохідність вкладення. Вибравши програму, валюту, термін та інші деталі у спеціальній формі, ви зможете отримати прозору інформацію щодо накопичення коштів. 

Тарифи та умови депозитів Ощадбанку

Серед наявних в Ощадбанку депозитів ви можете вибрати та відкрити найбільш підхожий саме для ваших потреб варіант. Доступні такі типи: Моя перемога, Мій захисник, Мій валютний депозит, Мій депозит та Мій пенсійний депозит. До прикладу, депозит Ощадбанку «Моя перемога» доступний у гривні, доларах та євро. Термін розміщення залежатиме від вибраної валюти й може тривати від 3 до 6 місяців. Відсоткова ставка також варіюється залежно від валюти депозиту. Для гривні – 12% або 12,5%, для долара – 1,75%, для євро – 0,5%. Зняття та поповнення на період дії депозиту не передбачається. Виплата відсотків відбувається в кінці строку розміщення, а мінімальна сума депозиту становить 10 000 у гривнях, 5 000 у доларах і 1 000 в євро. 

Ще одним досить популярним інструментом для заощадження та накопичення коштів є «Мій депозит». Термін його дії становить від 3 до 36 місяців, а валюту вкладення можна вибрати з-поміж гривні, долара та євро. Цей тип депозиту дозволяє здійснювати поповнення, а виплата відсотків відбувається щомісяця. Початкова сума депозиту становить 1000 гривень, 100 доларів або ж 100 євро.

Прагнучи надати можливості відкриття депозитів для різних категорій людей та для будь-яких потреб, Ощадбанком було створено пропозиції для осіб пенсійного віку, військовослужбовців і членів їхніх родин, а також зацікавлених у валютних депозитах. 

Ознайомитися з детальними умовами кожної програми та вибрати для себе оптимальний варіант можна, зателефонувавши чи написавши до контакт-центру, на сайті або у відділеннях

Процес відкриття депозиту

В Ощадбанку є можливість відкрити депозит онлайн у додатку «Мобільний Ощад». Також це можна зробити, звернувшись до найближчого відділення банку. Щоб відкрити депозит, не виходячи з дому, необхідно в додатку у розділі  «Мої можливості» вибрати послугу «Відкрити онлайн-депозит». Після ознайомлення з умовами та вибору найбільш підхожого варіанту натисніть «Перейти до оформлення». Далі виберіть рахунок, із якого відбуватиметься поповнення, та вкажіть потрібну суму. Останній крок – це підтвердження операції за допомогою паролю з SMS/Face ID/Touch ID. 

Крім того, ви можете залишити заявку на оформлення депозиту на сайті, після чого менеджери банку сконтактують з вами та проконсультують щодо подальших дій. 

Якщо ж ви бажаєте відкрити депозит іншим способом, то завітайте до відділення Ощадбанку. Фахівці нададуть інформацію з будь-яких питань та допоможуть з оформленням. Ви можете вибрати найзручніший для вас варіант. 

Які документи потрібні для відкриття депозиту

Щоб відкрити депозит Ощадбанку, знадобляться такі документи:

  • паспорт або документ, що його заміняє;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).

Для деяких типів депозитів можуть знадобитися додаткові документи. До прикладу, якщо ви хочете відкрити депозит «Мій захисник», то необхідно надати документ, що підтверджує статус військовослужбовця, а для оформлення «Мій пенсійний депозит» знадобиться пенсійне посвідчення. За детальною інформацією звертайтеся до контакт-центру або ж безпосередньо до відділення Ощадбанку. 

Рекомендації щодо вибору депозиту для конкретних фінансових цілей

Вибираючи депозит, який найефективніше допоможе в реалізації ваших фінансових цілей, варто закцентувати на декількох важливих пунктах: його вид, відсоткова ставка та можливість поповнення й дострокового виведення коштів. За видом депозити бувають строковими та до запитання. Строкові рахунки зазвичай мають вищу відсоткову ставку, а депозити до запитання можна неодноразово подовжувати, збільшуючи водночас суму вкладень. Розмір відсоткової ставки має вплив на результат розміщення коштів на банківських рахунках, він розраховується на рік та залежить від терміну дії депозиту й вибраної валюти. Можливість поповнення та дострокового зняття коштів робить депозит гнучкішим. У разі відсутності таких опцій варто ретельно спланувати оптимальні для вас суму та період вкладення.

Підбірка контенту

АТ "Ощадбанк"