Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

ДОБІРКА КОНТЕНТУ ЗА ТИЖДЕНЬ

Підбірка контенту

ПОЧИТАТИ

 

Як створити ідеальний порядок денний ділової зустрічі

Для менеджерів зв'язок між успіхом зустрічі та наявністю таймінгу та порядку денного став загальним місцем. Однак така закономірність не завжди працює. На думку фахівців Harvard Business Review, більш важливим є те, як куратор зустрічі сприяє обговоренню пунктів порядку денного. Замість того, щоб розробляти його у вигляді докладного переліку тем для обговорення, варто подумати про створення набору питань, що потребують розв’язання, приклади яких якраз наводяться в статті разом з порадами по їх побудові. У такий спосіб зміниться характер і методика проведення зустрічей.

 

Використання великих даних (Big Data) в бізнес-плануванні

Неточні прогнози лідерів компаній, що стосуються планування, витрат, ресурсів і вигод, є основним джерелом ризику для кар'єри керівників і можливостей зростання організацій. Згідно з дослідженням «Pulse of the Profession» 2018 року, проведеним Інститутом управління проєктами, в період з 2011 по 2018 рік тільки близько половини проєктів були завершені вчасно і лише 55% з них змогли втриматися в рамках бюджету. Психолог і нобелівський лауреат Даніель Канеман разом з когнітивним психологом Амосом Тверськи запропонували використовувати методику прогнозування еталонного класу, за допомогою якої передбачається тривалість або вартість проєктів шляхом порівняння конкретного проєкту з набором минулих аналогічних. Такий підхід вчені назвали «поглядом зі сторони» і акцентували увагу на його відмінності зі звичайним плануванням без урахування історичної ефективності. Harvard Business Review розповіли про те, як можливо впровадити теорію Канемана і Тверськи в сучасних умовах, використовуючи аналітику великих даних.

 

Про зони вільної торгівлі

BusinessView опублікував дані про країни, з якими Україна має зону вільної торгівлі, яка передбачає відсутність митних зборів, податків та кількісних обмежень. При цьому, видання зазначає, що такі спрощення не обов’язково ведуть до збільшення обсягів торгівлі. За угодою, Україна має наблизити свої торговельні стандарти до європейських, що потребуватиме значних інвестицій та часових ресурсів. Тож, за словами експертів BusinessView, з деякими країнами, що не мають зони вільної торгівлі з Україною, буде навіть легше та швидше співпрацювати.

Про боязнь експорту

Станіслав Шум, генеральний директор content marketing агентства Top Lead, розповів MC Today про основні причини, через які український бізнес уникає експорту, і представив правила продажів за кордоном. Серед головних стереотипів Станіслав виділяє уявлення про нестачу амбіцій і перспектив у названому напрямку і нерозуміння можливостей такого бізнесу. Також генеральний директор Top Lead говорить про три завдання, які повинен поставити для себе підприємець для подолання цих бар'єрів: підвищення позицій в глобальних ланцюжках створення доданої вартості, надання знань колегам по бізнесу за браком консультантів по зовнішньому ринку, а також постійний розвиток та навчання.

 

ПОДИВИТИСЬ

 

Про те, як знайти правильні ключові слова для ранжування

Нейл Патель — співзасновник агенції з маркетингу ефективності Neil Patel Digital, автор колонок для New York Times, The Wall Street Journal, Forbes і Entrepreneur Magazine, який спеціалізується на онлайн-маркетингу. У своєму останньому відео Нейл розповідає про те, як знайти ключові слова, що зможуть піднести веб-сторінку до перших результатів пошукових запитів в Google. SEO-маркетолог радить для початку розмістити URL-адресу головного конкурента в SEMrush, який покаже найпопулярніші сторінки, через які конкуренти отримують трафік. Це дасть уявлення про те, як можна знайти правильні ключові слова та які критерії можна обирати для оцінювання. Детальний алгоритм дій — у відео Нейла.

 

СПРОБУВАТИ

 

Додатки для підвищення продуктивності

Todoist — органайзер, який допомагає швидко фіксувати та організовувати задачі, робити заплановані строки виконання та розподіляти робоче навантаження, делегуючи його своїм співробітникам.

 

Evernote може сканувати текст, написаний від руки, організовувати нотатки, додавати зображення і переліки справ та аудіофайли. За допомогою додатку можна обрізати фрагменти інформації з Інтернету, розміщувати їх в cервісі для зручного пошуку і міняти будь-який з них, додаючи до нього зображення, таблиці, аудіо, відео тощо. Також можна використовувати Evernote для сховища твітів, постів або електронних листів, які хочеться зберігати під рукою.

 

Microsoft To Do допомагає створювати ефективний розпорядок дня, створюючи нагадування і дозволяючи ділити завдання на етапи. Також в додатку можлива функція загального доступу до завдань з друзями або колегами.

 

Pocket дозволяє легко зберігати відео, статті та все, що можна знайти в Інтернеті, для того, щоб переглянути їх пізніше. Додаток створено спеціально для тих, хто постійно наштовхується в мережі на щось цікаве, але не має часу відразу ознайомитись із матеріалом. Pocket не потрібно підключення до Інтернету для перегляду збереженого.

 

Google Keep допомагає конвертувати нотатки на смартфоні в google-документи та пропонує їх «розумне сортування».

Підбірка контенту

АТ "Ощадбанк"