Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Добірка контенту за тиждень

Підбірка контенту

Почитати

Можливості маркетплейсів для бізнесу

«Економічна правда» підготувала лонгрід про майданчики електронної торгівлі (маркетплейси), які в сучасному світі стають основним каналом дистрибуції товарів. Формат маркетплейсів відкриває кожному, хто хоче купувати або продавати товари або послуги, доступ до глобальної аудиторії, інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу і надійним платіжним інструментам. Використання можливостей маркетплейсів дозволяє економити серйозні суми, що особливо цікаво для підприємців-початківців, які не володіють великим маркетинговим бюджетом. Також за допомогою маркетплейсів бізнес, який перебуває на етапі становлення, може протестувати нові ринки без істотних фінансових вкладень.

Перспективи європейського ринку для українського бізнесу

Суттєвою особливістю європейського ринку є стрімкий розвиток сектора електронної комерції (е-commerce). Згідно з дослідженнями Ecommerce Foundation, до кінця 2019 року обсяги онлайн-товарообігу в Європі виростуть на 13,6%, що складе більше € 621 млрд.

Що стосується України, сьогодні сектор електронної комерції в нашій країні тільки набирає оберти. Вийти на європейський ринок у сфері e-commerce українським бізнесам реально, щоб це довести «Мінфін» підготував огляд платіжних систем, які використовуються в різних країнах Європи. А також наведено ряд рекомендацій українським підприємцям щодо запуску бізнесу на території Європейського Союзу з акцентом на важливість вивчення місцевих стандартів безпеки товарів і законодавчих особливостей країни, що регулюють підприємницьку діяльність.

Окремої уваги, на думку «Мінфін», заслуговує вивчення місцевих платіжних систем, впровадження яких в українських підприємців може зайняти більше часу і зусиль, ніж у місцевого бізнесу. У статті порівняли популярні системи онлайн банкінгу в країнах ЄС, з урахуванням основних характеристик яких можна без особливих зусиль підібрати зручну в розумінні і використанні українським підприємцям платіжну систему для роботи за межами країни. Сферу e-commerce сьогодні підприємцям важливо брати до уваги, адже згідно з прогнозами Juniper Research, до 2024 року обсяги транзакцій онлайн-бізнесу перейдуть позначку 6 трлн доларів.

Подивитися

Футуролог Ері Воллох виступив на майданчику TED   з лекцією «3 способи (дуже) довгого планування». Ері Воллох вважає, що люди приймають рішення, що засновані на короткотривалих цілях та досягненнях. Але такий підхід робить майбутнє більш невизначеним й небезпечним: уряд не вкладає гроші в інфраструктуру, будівельні компанії роблять дешеве житло, яке не протримається і десяти років, директори не закуповують дороге рятувальне обладнання. Воллох у своїй лекції дав практичні поради щодо того, як навчитися будувати плани, виходячи за межі короткотривалої перспективи. Лекція буде корисною для бізнесменів-початківців й для тих, хто має намір розширювати свій бізнес, не обмежуючись коротким горизонтом планування.

Щасливі співробітники – благо для економіки

Дослідження демонструють, що щасливі співробітники набагато корисніші для компаній та інвесторів, пише журнал TheEconomist. Нематеріальні стимули стають у сучасному світі, в економіках, що базуються на послугах, не менш значущими, ніж матеріальні. Бізнесу для ефективної роботи й досягнення результатів необхідно приділяти особливу увагу моральному духу своїх співробітників, вважають британські аналітики.

Вплив технологій на бізнес

Кібератаки банкрутують 10% компаній у кожному із сегментів ринку, Google змінює алгоритми, Amazon розширює лінійку платіжних інструментів. Forbesпідготував традиційний огляд подій у сфері технологій та digital, які безпосередньо впливають на бізнес.

Спробувати

Мобільні додатки, що сприяють ефективному таск- і тайм-менеджменту, стають невіддільною частиною повсякденного життя підприємців. Пропонуємо спробувати додаток Evernote, яким користуються вже 225 мільйонів людей по всьому світу. Частіше за все Evernote використовується для запису думок та ідей, які важливо запам’ятати, інакше кажучи, для зберігання нотаток, записів та іншої додаткової інформації. За допомогою Evernote легко зберігати думки та ідеї в різноманітних форматах: текстовому, у вигляді зображення, аудіофайлу або відеофайлу. Також є можливість зберігати візитівки, буклети та будь-які інші друковані видання. До будь-якої нотатки можна прикріпити документ з Microsoft Office або ж фотографію. Творці додатку Evernote стверджують, що з його допомогою можна керувати проєктами, термінами, відношеннями з клієнтами й діловими зустрічами, не докладаючи зайвих зусиль. Evernote автоматично синхронізує інформацію між усіма вашими приладами, у тому числі ПК, смартфоном та планшетом. Ваші ідеї, фотографії й копії веб-сторінок доступні на будь-якому пристрої у будь-якій точці світу. Додаток Evernote ввійшло у список Forbes Cloud 100 у категорії Software Collaboration (програмне забезпечення для спільної роботи) у 2016 та 2017 роках. Є як безкоштовна, так і платна версія додаткуз більш розширеним функціоналом.

Підбірка контенту

АТ "Ощадбанк"