Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

ГРАНТИ БЕРЕЗНЯ 2020

INNOWWIDE

 

Дедлайн: 31 березня 2020 року.

INNOWWIDE – патронатний проєкт «Horizon 2020», створений для фінансування понад 120 європейських стартапів  та інноваційних малих та середніх підприємств. Мета INNOWWIDE — виведення європейського (і в тому числі українського) малого та середнього бізнесу на міжнародні ринки, а також проведення оцінки життєздатності (VAP) у співпраці із місцевими стейкхолдерами.

Хто може податися на грант?

  • інноваційні малі та середні підприємства, включно з тими, що щойно відкрилися;
  • стартапи з будь-якого сектору;
  • бізнес, що має реєстрацію в державі-члені ЄС або в асоціаційній країні Horizon 2020;
  • проєкти оцінки життєздатності (VAP) тривалістю шість місяців. При цьому проєкт повинен вказати організацію-партнера (субпідрядника) із країни, що фокусується на VAP;
  • підприємства, які  займаються господарською діяльністю та відповідають  фінансовій дієздатності та етичним критеріям конкурсу.

Загальна сума гранту — 7,2 мільйона євро. Бюджет однієї заявки — 60 тисяч євро, що може становити максимум 70% від загальних припустимих витрат. Половина бюджету виплатиться на старті проєкту. Заповнити аплікацію можливо зареєструвавшись на порталі.

EU4BUSINESS

 

Дедлайн: 31 грудня 2020 року.

 

Малі та середні підприємства керують місцевою економікою та створюють майже 80% робочих місць у країні. Проблеми усередині галузі МСП можуть призвести до безробіття, саме тому було створено  EU4Business — ініціативу Європейського Союзу, що надається спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. EU4Business спрямований на фінансування, підтримку та навчання малих та середніх підприємств для повної реалізації їхнього потенціалу. Також важливою метою підтримки є створення більшої кількості робочих місць завдяки розвитку кількості та якості малого та середнього бізнесу, а також прискорення економічного зростання.

Навчання підприємців буде відбуватися шляхом впровадження безкоштовних консультацій від ініціативи EU4Business. Також програма має на меті експорт українського бізнесу на сусідній ринок Європи, в якому наразі наявно понад 500 мільйонів споживачів.

 

Бюджет консультаційної допомоги проєкту — 28мільйонів євро.

 

FIT FOR PARTNERSHIP WITH GERMANY

 

Дедлайн: програма є постійно діє.

 

Програма, ініційована Федеральним міністерством економіки та енергетики (BMWi), є частиною зовнішньоекономічної політики Німеччини та має на меті налагодження контактів та встановлення взаємовигідного співробітництва підприємств та організацій Європи (і України в тому числі) із німецькими. Програма проводить навчання керівників таких організацій та допомагає налагодити особисті контакти з компаніями у Німеччині та знайти нових партнерів. Також учасники проєкту матимуть можливість вивчити можливості збуту власної продукції на німецькому ринку; особисто ознайомитись з обладнанням та устаткуванням, що використовують їхні колеги в Німеччині; матеріалами та технологіями німецьких компаній та придбати їх.

Для участі необхідно заповнити заявку та надіслати її українським представникам програми.

 

ERASMUS ДЛЯ МОЛОДИХ ПІДПРИЄМЦІВ

 

Власникам малого та середнього бізнесу важливо постійно навчатись. Тому, окрім грошових грантів, пропонуємо й освітні, що спрямовані на розширення знань підприємців та вибудовування глобальної комерційної спільноти.

 

Однією з таких програм є ERASMUS для молодих підприємців. Програма створена для допомоги та надання молодим підприємцям навичок, необхідних для започаткування та/або успішного ведення малого бізнесу в Європі. В ході програми молоді бізнесмени матимуть можливість збиратися та обмінюватися знаннями та бізнес-ідеями з досвідченими підприємцями протягом періоду від 1 до 6 місяців. Проєкт ініційований Європейським Союзом та спрямований на здобуття новими підприємцями відповідних навичок управління малим або середнім бізнесом, проводячи час на підприємствах в інших країнах Європейського Союзу.

 

Серед переваг, що можуть отримати учасники проєкту:

  • Здобуття знань про старт бізнесу в широкому спектрі галузей, як-от маркетинг, фінансовий облік, відносини з клієнтами та фінанси;
  • Поліпшення підприємницького досвіду та шансів на успіх під час фази започаткування бізнесу;
  • Уточнення бізнес-ідеї/плану;
  • Можливість стати членами міжнародної європейської ділової мережі підприємців;
  • Отримання знань про зовнішні ринки та розуміння нормативно-правової бази країн Європейського Союзу;
  • Співпраця та розвиток транскордонного ділового співробітництва;
  • Можливість дізнатися про європейське комерційне право та єдиний європейський ринок, європейську стандартизацію та підтримку МСП;
  • Отримання практичної та фінансової допомоги, наприклад, індукційні курси до обміну, матеріально-технічне та місцеве забезпечення під час перебування та грант, що покриває витрати на проїзд та проживання під час перебування за кордоном.

 

Хто може взяти участь у програмі?

  • Підприємці, що знаходяться на ранніх стадіях (наприклад, плануванні) започаткування свого бізнесу;
  • Підприємці, які вже створили власний бізнес за останні три роки у будь-якому секторі.

 

Для участі необхідно сконтактуватися з українськими представниками Erasmus та подати заявку.

 

UNLIMIT UKRAINE ВІД EBA

 

Unlimit Ukraine від EBA – ще одна освітня грантова можливість. Програма розвитку та підтримки малого українського бізнесу Unlimit Ukraine ініційована Європейською Бізнес Асоціацією з метою надання поштовху до зростання та розвитку молодому українському бізнесу. Стати учасниками проєкту можуть українські підприємці малого та мікро бізнесу без обмежень щодо видів діяльності. Умовою є реєстрація учасників як фізичних осіб-підприємців.

 

Зареєстровані в Програмі учасники отримають можливість одержувати найактуальнішу інформацію для розвитку бізнесу, розширювати та розвивати підприємницькі навички в рамках освітніх програм Центру з професійного розвитку Асоціації. Для участі необхідно заповнити заявку.

АТ "Ощадбанк"