Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Підтягуємо знання: менеджмент

У сфері управління зламано чимало списів за спроби віднайти найкращу модель. Наша добірка допоможе дізнатися про тренди, не забуваючи про основи, та навчитися відрізняти холакратію від канбана.

Книги

The Ideal Team Player by Patrick M. Lencioni

Книга відповість на просте, але дуже важливе запитання: чому одні можуть працювати разом, а інші – ні? Посібник допоможе у створенні міцного колективу.

Our Iceberg Is Melting by John Kotter and Holger Rathgeber

Автори переконані, що диваки у команді приносять лише користь. Головними героями видання будуть не офісні співробітники, а пінгвіни! Гумористичний стиль зробить читання цікавішим, а засвоєння азів менеджменту простішим.

Drive by Daniel H. Pink

Хочете мотивувати колег досягати більшого – не робіть ставку на зарплатню. Автор розкаже про інші, дієвіші, інструменти, такі як відчуття незалежності, прояв майстерності та визначення власної мети.

Act Like a Leader, Think Like a Leader by Herminia Ibarra

Щоб розвиватися, досягати та перемагати, ви повинні щодня виходити із зони комфорту. Ухвалювати непопулярні рішення, виявляти невластиві для вас риси характеру, поводитися впевнено за будь-яких обставин, одне слово, діяти, як лідер.

Good to Great by Jim Collins

Автор познайомить з інноваційною стратегією управління, що зветься лідерство п’ятого ступеня.

Фільми

Стажер / The Intern

Фільм із Робертом Де Ніро у головній ролі підкаже, як організувати зовсім різних людей – із несхожими світоглядами, смаками та поглядами на життя. А ще покаже, у чому сила професіоналів старого гарту.

Джой / Joy 

Якщо у вас є ідея, то це все, що вам потрібно. Стрічка надихне на втілення мрій у життя, а також переконає у тому, що мільйонний бізнес реально розкрутити самотужки, як це зробила домогосподарка Джой Мангано, винахідниця диво-швабри.

Містер Селфрідж / Mr.Selfridge

Фраза «Клієнт завжди правий» належить саме йому, містеру Гаррі Гордону Селфріджу, засновнику першого в Лондоні універмагу. Цей серіал про життя Селфріджа, його сім'ю та процвітання бізнесу. Кожен епізод розкриває політику управління універмагом, взаємини між колегами, нововведення та акції – і все це на тлі подій початку ХХ століття.

Атлант розправив плечі/Atlas Shrugged

Усі три частини стрічки зняли за мотивами однойменного роману-антиутопії Айн Ренд. Світова економіка на межі колапсу, але головна героїня знає, як вирішити проблему: вона знаходить занедбану фабрику з незвичайним мотором, який може дати будь-яку кількість енергії для Землі. Але мотор може полагодити лише його винахідник, саме цього фахівця доведеться знайти героїні.

Теорія брехні/Lie to Me

Цей серіал буде корисним для топ-менеджерів, яким часто доводиться мати справу з неправдою, напівправдою та відвертою брехнею. А ще допоможе під час співбесід, укладання угод та розірвання контрактів.

Медіа

chrisbrogan.com

Блог Кріса Брогана, автора дев'яти продаваних книжок та генерального директора Owner Media Group, знадобиться малому бізнесу. Його статті про те, як маленькі можуть стати великими, і як великі компанії заробляють гроші, удаючи, що вони маленькі.

stevefarber.com

Це блог Стіва Фарбера, автора Greater Than Yourself: The Ultimate Lesson of True Leadership and The Radical Edge: Another Personal Lesson in Extreme Leadership. Він  схильний до простих аналогій, які спрощують розуміння складних бізнес-стратегій.

habrahabr.ru

Якщо ви менеджер-початківець, ця стаття для вас. Тут можна знайти базові моделі, викладені простою і зрозумілою мовою.

girlsguidetopm.com

Простою мовою про продакт-менеджмент. Із жіночим гумором.

martinfowler.com

Цей блог присвячений гнучким системам менеджменту.

TED Talks

Що насправді відбувається, коли ви відповідаєте на спам

Що зазвичай робить кожен із нас, отримуючи на пошту пропозицію виграти тисячу доларів, збільшити груди або отримати 99%-кову знижку на необхідну річ? Так, відправляє листа у папку «Спам». Але британський комедіант Джеймс Веїтч вирішив почати листуватися зі спамерами. Джеймс уже четвертий рік поспіль відповідає на дивакуваті мейли, чим охоче ділиться зі світом. Такий підхід змусить і вас поглянути на спам з іншого боку і гідно оцінювати речі, які можуть здаватися неважливими.

Переглянути тут

Як щастя допоможе нам працювати краще

CEO Good Think Inc., фахівець із позитивної психології Шон Ачор упевнений, що ефективність нашої праці залежить саме від щастя, а не навпаки. Чому? Дивіться та запам’ятовуйте.

Переглянути тут

Простий спосіб побороти погані звички

Ви одразу подумали, що погана звичка – це паління, зловживання алкоголем або переїдання, чи не так? Проте список негативних звичок можна поповнити потребою перевіряти месенджер чи пошту кожні 10 хвилин або дивитися серіали аж до ранку, замість того щоб відпочивати. Фахівець із залежностей Джадсон Брюер упевнений, що заборони і обмеження у цих випадках мають лише короткочасну дію. А для того, щоб назавжди побороти всі небажані звички, слід почати з усвідомленості.

Переглянути тут

Сила віри в те, що можна стати кращим

Керол Двек понад 20 років досліджує людей, у яких мислення орієнтоване на зростання. У цій лекції він наводить приклади того, наскільки сильнішими виявилися співробітники, які володіють таким мисленням, та як прагнути адаптуватися і рости у професійному та особистому.

Переглянути тут

Хто ти насправді, або з яких пазлів складається особистість

Що робить нас собою? Щотижня вчені та психологи всього світу роблять численні тести на виявлення рис, які визначають наш характер і поведінку. Професор Кембриджського університету Браян Літтл не лише вивчає та аналізує ті часточки, з яких складається полотно нашої особистості, але й наслідки того, як ми намагаємося змінюватися.

Переглянути тут

АТ "Ощадбанк"