Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Попри все

Чи достатньо лише таланту та сумлінної праці, щоб досягти успіху у справі, якою займаєшся? Інколи лише ними не обійтись, адже успіх — міра змінна і доволі необ‘єктивна. Навіть на піку слави можна бути розчарованим, безсилим. Хтось вирішує здатися, вже будучи на вершині та маючи все, про що мріяв і задля чого роками тяжко працював. Хтось — не відступає й тоді, коли лишається один проти усього світу, навіть без підтримки найближчих людей. Дивіться підбірку фільмів від «Будуй своє», аналізуйте та обирайте правильні варіанти рішень.

«Маккуїн» (2018)

Фільм про життя успішного талановитого модельєра Олександра Маккуїна. Ще в юності він виявляв неабиякі здібності у створенні цікавих образів і стежив за тенденціями моди. Матір Олександра відразу розпізнала неабиякий потенціал сина. Саме завдяки її підтримці хлопець влаштувався до ательє простим підмайстром, а пізніше пішов учитися на дизайнера одягу.

У 1994 р. Маккуїн створив власну колекцію модного одягу, якою привернув до себе увагу всього світу моди. У модних віянь, що пропагував Маккуїн, з'явилися натовпи шанувальників. Клієнти шикувалися в чергу — його одяг почав користуватися великим попитом у покупців.

Надалі його кар'єра в модельному бізнесі могла бути тільки блискучою.

Талановитому дизайнеру вдалося досягти неймовірних успіхів — він керував такими домами моди, як Givenchyта Gucci Group, розвивав власну мережу бутіків. Зростаючі статки, безліч премій та слава «талановитого хулігана» — здавалося, про що ще можна мріяти...

Однак головний герой фільму вирішив вчинити суїцид, відмовившись від популярності, кар'єри і звання великого модельєра. Що ж спричинило раптовий відхід та підштовхнуло чоловіка на відчайдушний крок?

— Красу можна зустріти у найнесподіваніших місцях, часом навіть дуже бридких, а я весь час вагаюся між життям і смертю, щастям і сумом, добром і злом, — пояснював Олександр Маккуїн.

«Мільярдер. Секрет Топа» (2011)

Хоча б раз у житті доля кожному дарує шанс все змінити, стати кращою версією себе, побудувати бізнес своєї мрії, самореалізуватися тощо. Проте часто-густо вельмискладно розгледіти цей шанс. А ось звичайнийхлопчисько на ім'я Топ Ітіпат з Таїланду зумів спіймати удачу за хвіст та сколотити мільярдні статки!

В основу цього фільму покладено історію реального хлопця, який одного дня вирішив піти проти системи, відмовившись від правил, що диктуються суспільством, батьками, друзями.

У підлітковому віці Топ був ігроманом, але досить удачливим. За одну онлайн-гру він міг заробити суттєву суму. При цьому грав хлопець швидше задля розваги, адже сім'я Топа до певного моменту була досить забезпеченою. Втім, його захоплення не подобалося оточенню, особливо — учителям у школі. Тоді він покинув навчання і влаштувався кур'єром, рознощиком смажених каштанів. Крім того, Топ вклав власнізаощадження у розвиток цієї фірми.

Через деякий час родина Ітіпатів розорилася — усімейному бізнесі почалися серйозні проблеми. Батько вирішив з сім'єю переїхати до Китаю. Однак Топ залишився на батьківщині і заходився розвивати своюсправу — продаж смажених каштанів у торгових центрах. Невдовзі жарильні машини заборонили розміщувати уторгових центрах, оскільки дим заважав відвідувачам. Іобороти бізнесу значно впали.

Але Топу ніколи було сумувати — у свої 19 років він заснував компанію Tao Kai Noi, яка займається випуском снеків з водоростей та сухофруктів. Оригінальне поєднання цих несподівано з'єднаних смаків припало до смаку споживачам, і вже за кілька місяців продукція компанії стала найбільш продаваною в сегменті снеків на ринку Таїланду. І це був лише початок...

— Я сам можу про себе подбати. Сам можу, чуєш?! — одного разу вирішив Топ.

«Атлант розправив плечі» (2011, 2012, 2014)

Ця трилогія стала екранізацією однойменного світового бестселера Айн Ренд. Режисер картини — Пол Йоханссон, а над сценарієм працювали Брайан ПатрікО'Тул і Джон Агліалоро.

З серії фільмів ви дізнаєтеся про протистояння малого та середнього бізнесу жорсткій політиці через показ паралельного розвитку історії. Тут капіталізм і великі вчинки амбітних людей протидіють комунізму, що прийшов до влади і має намір вирівняти все та всіх.

США стали на новий шлях розвитку — кожне велике підприємство передається у суспільне володіння, знищується конкуренція, а бажаючим власного розвитку капіталістам не залишилося місця. Однак, що ж робити керуючій великої залізничної компанії Дагні Таггерт, яка не збирається стояти на місці і рветься до нових звершень? Вона не звикла здаватися та розпочинає боротьбу з суспільством.

Самотужки вона відкриває нову залізничну компанію, робить ставку на новий вид металу, винайдений промисловцем Хенком Ріарденом, і прокладає нову гілку залізниць до родовищ відомого підприємця ЕллісаУайетта. Непохитна у своїх мріях жінка кидає виклик усім труднощам, які виникають у неї на шляху. Вона вчиться думати на кілька кроків вперед, прораховувати всі можливі варіанти і розуміти, які моменти можна використовувати для безпечного маневру. Але чи вдасться їй здійснити все задумане, або ж суспільство поглине її разом з усіма починаннями?

— У житті немає нічого важливішого, аніж те, як ти робиш свою роботу. Нічого немає. Це найголовніше. І твоя сутність проявляється саме в цьому. Така єдина міра цінності людини. І всі естетичні принципи, які намагаються заштовхати тобі в глотку, мають не більше ціни, ніж паперові гроші, за допомогою яких шахраї намагаються позбавити людей їхніх чеснот. Один лише принцип компетентності здатен стати основою того морального кодексу, який можна прирівняти до золотого стандарту. Ти зрозумієш це, коли виростеш, — говорить один з головних героїв Франсиско Д'Анконіа.

АТ "Ощадбанк"