Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Як складати плани та підсумки, яким буде магазин майбутнього, ділові заходи у 2022 році: огляд аналітики за грудень

Сергій Чигир

Підбірка контенту

Цього місяця бізнес традиційно підбивав підсумки року. Ділова преса давала поради, як правильно робити аналіз і ставити цілі на наступний рік. ЗМІ вивчали, як цьогоріч виживали ресторани, розмірковували про магазин майбутнього та за яких умов краще починати бізнес.

1. Більше ніж місце для покупок: що таке магазин майбутнього? Головні тренди у 2022 році, Retailers

В майбутньому магазин буде не лише торговельною точкою, а й місцем зустрічей і розваг, осередком спілкування. Для брендів магазини – це можливість зібрати максимальну аналітичну інформацію про своїх клієнтів. Тож вони дедалі більше використовуватимуть віртуальну реальність, ігри, соцмережі. Мастхев магазину майбутнього – каси самообслуговування, розумні полиці та візки, які підбирають товари залежно від ваших пріоритетів.

2. З новими ставками: як зміниться оподаткування операцій з нерухомістю, Epravda

Якщо за рік ви продали понад три об’єкти, то з доходу за третій доведеться сплатити 18 % від суми. Другий продаж житла за рік, як і раніше, оподатковується за ставкою 5 %.

18 % податків віддасте і за другий продаж комерційної нерухомості. А якщо володієте нерухомістю менше ніж три роки, знову ж сплатите 18 %, навіть якщо продаєте вперше за рік.

3. Як правильно підбити підсумки року: три простих кроки, MC.Today

Запишіть по три наміри на рік. Розбийте їх на кілька цілей, втілення яких розпишіть на тижні та дні. Важливо, щоб наміри стосувалися не лише бізнесу, а й особистого життя та здоров’я. З огляду на це робіть наприкінці року підсумки: чого досягти вдалося, а чого ні.

4. Не варто починати свій бізнес, коли грошей ледве вистачає. Як накопичити суму для старту за допомогою інвестування, Forbes

Останнім часом стартапи фінансують молоді менеджери, які вже не хочуть працювати на когось. Але вони не мають досвіду інвестування, тому нерідко проєкти прогорають, а підприємці залишаються без роботи. Ось чому краще накопичити гроші на бізнес шляхом пасивного інвестування – вкладень в акції та інші активи. Для цього можна й не кидати роботу.

5. Податкова знижка. Як повернути частину вже сплачених податків, Finance.ua

Отримуєте білу зарплату? Тоді маєте шанс на часткове повернення сплаченого податку на доходи фізосіб. Таку пільгу можна отримати, якщо треба сплатити за іпотеку, навчання, лікування від СOVID та низку інших потреб. Але щоб мати таке право, необхідно щороку заповнювати декларацію про доходи та правильно оформити заяву на повернення податкового кредиту.

6. Похід у ресторан стане на 50% дорожчим: як зростання цін на продукти, енергоносії та дефіцит кадрів змінюють ресторанний ринок, Delo

У 2021 році ресторани постали перед проблемою зростання оренди, подорожчання продуктів і відтоку фахівців. Молоді вже нецікаво працювати в цій сфері, бо кафе й ресторани стали нестабільним видом роботи, яка більше не дає гарних грошей. Керівники закладів підготувалися до цих викликів і розказали, як долають труднощі.

7. Звичного офлайну вже не буде: що чекає на індустрію ділових заходів у 2022 році, MMR

Ринок конференцій і ділових зустрічей поступово оживає після того, які ці заходи були згорнуті у 2020 році. Однак формат мітингів змінився: дедалі більшого значення набуває онлайн – не лише для організації спілкування, а й для збирання та аналізу даних відвідувачів. Наступного року навіть офлайн-заходи будуть пов’язані з онлайн-інструментами і навіть інструментами віртуальної реальності.

Підбірка контенту

АТ "Ощадбанк"