Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощад підтримав інвестиційний проєкт Suziria Group для перенесення виробництва з-за кордону в Україну

Новини Ощаду

Ощадбанк уклав інвестиційну кредитну угоду з Suziria Group на суму, що перевищує 4,5 млн доларів США в еквіваленті. Компанія спрямує кошти на будівництво нової лінії виготовлення вологих кормів для домашніх тварин у Калуші (Івано-Франківська область).

Suziria Group – українське сімейне підприємство, один з лідерів зооіндустрії України. Після ракетних обстрілів Харкова компанія перенесла в Калуш виробництво зернових кормів і почала виготовляти м'ясні ласощі для собак і котів. При цьому частина виробничих потужностей у Харкові продовжує працювати. Крім цього, Suziria Group виготовляє вологі корми для домашніх тварин на партнерських потужностях у країнах ЄС. Розвиток власного виробництва допоможе компанії поступово відмовитись від імпорту цієї категорії продукції та розширити географію продажів. За три роки Suziria Group планує розпочати власний експорт вологих кормів для домашніх тварин українського виробництва на європейський ринок. 

Для фінансування будівництва нових виробничих потужностей, що дасть змогу виробляти 10 тисяч тонн вологих кормів для домашніх тварин на рік, Suziria Group крім фінансування від Ощадбанку залучила грант на суму 2 мільйони доларів від проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

«Інвестиційний проєкт Suziria Group – це символ стійкості українського бізнесу і віри в нашу перемогу. Компанія, яка релокувала частину свого бізнесу з Харкова, яка інвестує у власні виробничі потужності в Україні, поступово відмовляючись від виготовлення продукції за кордоном, дійсно заслуговує на повагу, захоплення і підтримку. Поєднання 4,5 млн доларів кредитних коштів від Ощаду з 2 млн доларів грантового фінансування від USAID значно скротили для компанії термін окупності інвестиційного проєкту. Зважаючи на амбіції Suziria Group в експорті власної продукції, впевнені, що ці інвестиції в розвиток виробничих потужностей – лише початок. Компанія планує подвоєння обсягів виробництва в найближчі 5 років», – зауважив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес.

«Ми вдячні партнерам за таку потужну підтримку та віру в наш намір розвивати виробництво та сприяти зростанню частки експорту продуктів created in Ukraine. Це внесок не лише в розвиток вітчизняного зооринку, який, до речі, зростає найбільш динамічно в Європі. Це й нові робочі міста, розвиток інфраструктури, підтримка українських постачальників сировини. Ми віримо в силу партнерства та переконані, що разом ми зможемо ефективніше відновлювати бізнес-клімат в Україні та сприяти економічному розвитку попри виклики повномасштабної війни», – зазначила Поліна Кошарна, співвласниця Suziria Group. 

Suziria Group – українська сімейна група компаній, яка розвиває ринок товарів для домашніх тварин понад 30 років. До її складу входять компанії Suziria Brands, Suziria Distribution і омніканальна мережа зоомаркетів MasterZoo. Компанія працює по всій території України та за її межами, експортуючи власні бренди, серед яких Savory, Half&Half, Special One, Pet Fashion, Buddy Boo, Priroda, Puramur. Деталі – на https://suziria-group.com/

*фото: Ю. Каціон, заступник голови правління Ощадбанку та С. Демченко, СЕО Suziria Group

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку