Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощад планує залучити до 20 млн євро інвестицій від Green for Growth Fund, Southeast Europe для підтримки української енергетики

Новини Ощаду

Відповідний лист про наміри підписали вчора Ощадбанк та радник фонду Finance in Motion GmbH у рамках Ukraine Recovery Conference 2024.

Відповідно до цієї угоди банк має намір залучити спеціальну кредитну лінію для фінансування заходів з енергоефективності своїх клієнтів, а також проектів з відновлюваної енергетики в Україні. Обсяг інвестиції становить до 20 мільйонів євро, його заплановано доповнити грантами для кінцевих позичальників. Потенційне закриття угоди орієнтовно передбачається у другій половині 2024 року.

«Наразі підтримка енергетичної галузі є ключовою потребою української економіки. Для просування цього напряму Ощад активно спілкується з іноземним партнерами, які можуть допомогти здешевити фінансування енергонезалежності українського бізнесу, громад та держави в цілому. Також банк пропонує власні фінансові продукти, які допоможуть нашим клієнтами впоратись із викликами, що постають через руйнацію енергетичних потужностей України з боку країни-агресора», – прокоментував підписання Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Finance in Motion GmbH є провідною компанією з управління активами, які здійснюють вплив на навколишнє середовище, з багаторічним досвідом роботи в такому інвестуванні. Місія Green for Growth Fund (GGF) полягає в тому, щоб сприяти підвищенню енергоефективності та розвитку відновлюваних джерел енергії в регіоні Південно-Східної Європи. Ця місія досягається в основному шляхом надання спеціального фінансування підприємствам і домогосподарствам через партнерство з фінансовими установами та шляхом прямого фінансування нефінансових установ.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку