Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк та Visa продовжують підтримувати розбудову мережі реабілітаційних модулів для постраждалих від війни – вони незабаром запрацюють ще в трьох населених пунктах

Новини Ощаду

За сприяння Ощадбанку та Visa в Україні восени запрацюють ще три мобільні реабілітаційні модулі, які надаватимуть безкоштовні послуги з психосоціальної допомоги та фізичної реабілітації людям, що постраждали внаслідок російської агресії, – ветеранам, їхнім родинам та цивільним особам. Вони з’являться у Василькові Київської області, Хотині Чернівецької області та в Кропивницькому.

Проєкт зі встановлення мобільних реабілітаційних модулів є частиною соціальної франшизи, який реалізує БФ «Майнді» у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України та громадською організацією «Безбар’єрність» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської. Проєкт спрямовано на забезпечення доступу до реабілітаційних послуг у всіх куточках України.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки учасникам спільноти «Бізнес без бар'єрів» – Ощадбанку та компанії Visa за сприяння обласних військових адміністрацій.

Мобільний реабілітаційний модуль – будівля площею 72 кв. м, зібрана за модульною технологією, повністю безбар’єрна та оснащена сучасним обладнанням. Переваги цього формату – технологічність, економічність, швидкість виробництва та можливість масштабування. Такі простори інтегруються в місцеву систему охорони здоров’я, суттєво підсилюючи вторинну довготривалу реабілітацію в післягострий період лікування в форматі амбулаторного прийому.

Перший мобільний реабілітаційний модуль було відкрито в січні 2024 року в Овручі Житомирської області. За п'ять місяців роботи цей модуль прийняв 113 пацієнтів, з них – 64 військових, 31 цивільна особа та 18 дітей. Проведено 966 сеансів лікувальної фізкультури, 546 мануально-м’язових процедур, 161 сесія з психологом, 7 групових занять з арт-терапії тощо.

«Цей проєкт є частиною інклюзивної програми Ощадбанку «Моя безбар’єрність», яка з-поміж іншого передбачає чимало ініціатив, спрямованих на допомогу всім постраждалим від війни і особливо ветеранам/ветеранкам. Крім цього, в рамках цього напряму ми активно співпрацюємо з центром реабілітації Superhumans, де спільно з Visa профінансували створення двох палат, а також самостійно надали 10 млн грн на створення стерилізаційного центру та допомогу постраждалим, які потребують протезування. Ощад також має фінансові пропозиції для демобілізованих захисників, які хочуть відкрити власну справу. Ці програми покликані допомоти їм краще адаптуватись у суспільстві після повернення з фронту», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

«Місія нашої компанії – бути доступною для кожної людини у світі. Ми прагнемо забезпечити найкращі платіжні послуги для всіх українців, і віримо, що кожен заслуговує на гідне медичне обслуговування, яке допоможе повернутися до повноцінного життя, — прокоментувала Світлана Чирва, віцепрезидентка, регіональна менеджерка Visa в Україні та Молдові. — Ми у Visa раді бачити, що перший кейс відкриття мобільного реабілітаційного модуля виявився успішним, і підтримувати цю надзвичайно важливу ініціативу надалі. Приємно, що програма масштабується, щоб створити повноцінні умови реабілітації у кожному куточку України».

 

Інформація про Visa

Visa (NYSE: V) — світовий лідер індустрії електронних платежів. Щороку Visa обробляє платіжні транзакції між споживачами, бізнесом, фінансовими та урядовими організаціями у понад 200 країнах. Наша місія — об'єднати світ за допомогою інноваційної, зручної, надійної та безпечної платіжної мережі, аби сприяти процвітанню споживачів, бізнесу та економіки. Ми переконані, що розширення доступу для всіх в економіці допомагає зростанню добробуту людей в усьому світі та стане основою для глобального руху грошей у майбутньому. Дізнайтеся більше на сайті Visa.com.ua.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку