Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Українські підприємниці отримали перші десять грантів за програмою «СТВОРЮЙ!», що реалізується в партнерстві з Ощадбанком

Новини Ощаду

Перші десять представниць малого і середнього бізнесу зі сфери виробництва та переробки отримали гранти за програмою «СТВОРЮЙ!», що започаткована Міністерством економіки України за фінансової підтримки Ukraine-Moldova American Enterprise Fund та реалізовується KSE Foundation у партнерстві з Ощадбанком. Ініціатива передбачає надання індивідуальних грантів жінкам-підприємницям на суму до 15 тис. дол. США. Загальний бюджет програми становить 1 млн дол. США.

Кожна з грантерок отримає кошти, які зможе витратити на придбання, доставку і монтаж виробничого устаткування, а також не більше 30% гранту – на програмне забезпечення і навчання.

Зі старту програми у квітні більше тисячі підприємниць з усієї України подали заявки за програмою «СТВОРЮЙ!». Першими переможницями, які отримали гранти на розвиток бізнесу, стали:

  • Дар’я Толстих (м. Дніпро) – засновниця бренду косметики Moon&Rune. Завдяки гранту Дар’я зможе придбати обладнання для виробництва косметики, що сприятиме автоматизації процесу і збільшенню обсягів виробництва.
  • Галина Лукашук (с. Гільча Друга, Рівненська область) – власниця сироварні «Молочна ферма». Галина планує придбати обладнання для виробництва молочних продуктів.
  • Наталія Кревеля (м. Київ) – співзасновниця меблевої компанії Manka Studio. Грант дасть змогу розширити асортимент меблевих фасадів завдяки новій фарбувальній камері та свердлильно-присадному верстату.
  • Ірина Котапська (м. Чернівці) – засновниця бренду весільних суконь KOTAPSKA. Ірина планує придбати сучасне обладнання для вдосконалення процесу виробництва.
  • Наталія Завгородня (м. Покровськ, Донецька область) – директорка приватного підприємства «Красноармійський ливарно-механічний завод». Грант допоможе придбати фрезерний верстат для розширення виробництва та зниження собівартості продукції.
  • Анна Казанська (м. Київ) – власниця видавництва FastAR Kids. Грантовим коштом переможниця придбає друкарську машину й програмне забезпечення – так книжки стануть якіснішими і вироблятимуться швидше.
  • Тетяна Канська (м. Вінниця) – директорка виробництва пластмасових деталей «Термопласт-Т». Підприємниця придбає нову пресформу для розширення асортименту товарів, а також модернізує застаріле обладнання.
  • Юлія Ключковська (с. Зимна Вода, Львівська область) – засновниця бренду білизни та одягу для вагітних і годуючих мам Holy Mamas Underwear. За грантові кошти підприємниця придбає зокрема парогенератор, закріпочну та 12-голкову машину тощо. Завдяки обладнанню вдасться автоматизувати частину виробничих процесів та виготовляти складніші вироби.
  • Ольга Ляліна (с. Покотилівка, Харківська область) – власниця компанії «Фабрика сучасних дверей». Грантові кошти вона спрямує на купівлю форматно-розкрійного верстату та обладнання для фарбування дверей.
  • Вероніка Толкачова (м. Тернопіль) – власниця виробництва випічки «Сімейна пекарня». Отримані кошти грантерка вкладе в купівлю пароконвекційної печі й розстійної шафи. Обладнання допоможе розширити асортимент продукції та пришвидшить процес виробництва випічки.

«Для нас дуже важливо, що Ощадбанк бере участь у реалізації грантової програми «СТВОРЮЙ!». Стимулювання жіночого підприємництва – це відповідь на один із викликів повномасштабної війни. У той час, коли багато чоловіків знаходяться на фронті, збільшення кількості жінок у бізнесі та розбудова їхніх проєктів є вимогою часу. Наш банк і надалі буде робити все від нього залежне, щоб допомагати підприємницям започатковувати та розвивати власну справу заради майбутнього своїх родин та загального покращення добробуту українців», – зазначила Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрям ММСБ. 

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку