Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Чому купувати авто в кредит вигідно

АТ "Ощадбанк"

Порада від спеціаліста

Купівля машини є важливою подією для багатьох людей. Однак, зважаючи на зростання вартості нових транспортних засобів, не кожен має можливість одразу сплатити повну суму. Тож багатьох виручає розстрочка.

Переваги купівлі машини в кредит

Розстрочка на автомобіль не є фінансовим тягарем, а може бути стратегічним і вигідним рішенням з кількох причин:

  1. Збереження грошового потоку. Однією з найвагоміших переваг купівлі автомобіля в кредит є збереження вашого грошового потоку. Замість того, щоби повністю виснажувати свої заощадження та здійснювати один великий одноразовий платіж, кредит дає змогу розподілити витрати на кілька років. Це означає, що ви можете зберегти свої заощадження недоторканими для надзвичайних ситуацій.
  2. Побудова кредитної історії. Отримавши автокредит і здійснюючи регулярні та своєчасні платежі, ви можете значно покращити свою кредитну історію. Високий кредитний рейтинг відчиняє двері до кращих відсоткових ставок за майбутніми позиками, кредитними картками й навіть іпотекою.
  3. Доступ до кращих транспортних засобів. Коли ви плануєте придбати авто в кредит, ви отримуєте нагоду знайти кращий і надійніший транспортний засіб, ніж якби ви були обмежені наявними коштами.
  4. Зручність. Отримати кредит на авто досить просто та швидко. Достатньо лише залишити на сайті заявку та надати кредитному менеджеру необхідні документи.

Звісно, перш ніж наважуватись взяти кредит на автомобіль, оцініть свою індивідуальну фінансову ситуацію та проконсультуйтесь із кредитним менеджером, щоби переконатися, що щомісячні кредитні платежі не спустошать ваш бюджет.

Чому саме Ощад

Ощадбанк є одним із найнадійніших банків України, якому довіряють мільйони людей. І не дарма, адже Ощад пропонує найвигідніші умови кредитування. Зокрема, на сайті розташований зручний інтерактивний калькулятор, який допоможе розрахувати вартість послуги та її основних параметрів.

Завдяки фіксованій процентній ставці ви можете чітко та прозоро оцінити вартість кредиту та розрахувати всі можливі платежі заздалегідь. Ця прозорість додатково підтримується браком будь-яких прихованих комісій. Але врахуйте, що під час оформлення кредиту знадобиться сплатити деякі комісії, зокрема за переказ коштів на рахунок автосалону, за відкриття рахунку, за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, за надання витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна (в паперовій/електронній формі).

Окрім того, страхування життя від нещасних випадків необов’язково, а це значно знижує суму фінансових витрат на купівлю транспортного засобу. Також варто  вказати на гнучкість кредиту, оскільки немає штрафних санкцій за дострокове погашення. Для самого погашення ви можете вибрати будь-яку зручну для вас схему — ануїтет або рівні частини.

Щоб внести щомісячний платіж, достатньо лише відкрити застосунок Мобільний Ощад та перевести необхідну суму коштів на рахунок, який вказаний у кредитному договорі. Здійснити це можна, як перебуваючи в Україні, так і за кордоном.

Різновиди кредитів на авто в Ощадбанку

Ощадбанк пропонує кілька варіантів купівлі авто в розстрочку, які ми розглянемо докладніше.

Кредит на нове авто за програмою Ощад Драйв

Цей варіант підійде тим, хто планує придбати нове авто в кредит. Партнерами цієї програми є Mitsubishi, Citroen, Opel, Subaru, Lexus, Ford, MG, Haval, Jac, Jeep, DS. Також партнером Ощаду є дилерська мережа ТОВ «Прайд Мотор». Згідно з програмою Ощад Драйв, строк кредиту становить від 1 до 7 років, а основною заставою стає придбаний транспортний засіб. Відсоткові ставки варіюються від 0,01 % до максимальних 15,99 % річних. Одноразова комісія за отримання кредиту становить від 1,5 % до 3,5 % від суми кредиту. Перший внесок за кредит мусить становити не менше ніж 20 % від вартості транспортного засобу. А загальна сума кредиту може становити від 100 000 до 10 000 000 гривень.

Кредит на електромобілі «Моя енергія»

Електромобілі стають усе популярнішими не лише з екологічних, але й з фінансових міркувань. Електромобілі, як правило, мають нижчі експлуатаційні витрати, якщо порівняти зі звичайними автомобілями. Ця економія досягається завдяки нижчим витратам на пальне та технічне обслуговування.

Учасники програми «Моя енергія» мають можливість взяти кредит строком від 1 до 7 років. Відсоткові ставки коливаються від 0,01 % до максимальних 13 % річних. Одноразова комісія за отримання кредиту становить від 0 % до 2,5 % від суми кредиту. Як у випадку з програмою Ощад Драйв, позичальники мусять зробити початковий внесок у розмірі не менше 20 % від вартості транспортного засобу, а сума кредиту варіюються від 100 000 до 10 000 000 гривень.

Кредит на авто з пробігом

Ощад також забезпечує вигідні умови придбання авто з пробігом. Програма не має обмежень щодо марки, пробігу та віку авто. Також цей кредит не передбачає застави та першого внеску.

Певні умови кредиту на авто з пробігом суттєво відрізняються від програм Ощад Драйв та «Моя енергія». Сума кредиту в цьому випадку складає від 100 000 грн до 400 000 грн, а термін кредитування — від 1 до 5 років. Водночас процентна ставка становитиме 56 %.

Але процентна ставка може бути встановлена на рівні 36 % річних, починаючи з 31-го календарного дня користування кредитом. Але за умови надання клієнтом документів, що не менше 75 % суми кредиту було використано на придбання автомобіля (включно з технічним паспортом та договором купівлі-продажу) до 25-го календарного дня з дати отримання кредиту.

До того ж, окрім кредитів на авто, Ощадбанк пропонує кредит на КАСКО. Аби скористатись послугою, необхідно бути резидентом України та мати дохід, достатній для покриття щомісячних платежів. Розмір ліміту відновлювальної кредитної лінії становить до 10 % від заставної вартості транспортного засобу, а термін кредитування — від 1 до 7 років. Процентна ставка кредиту на КАСКО — 19, 99 %.

Ощадбанк робить усе можливе, аби банківські кредити вразили вас вигідною відсотковою ставкою. З нами ви зможете придбати бажане авто й більше не відкладати втілення своїх мрій на завтра.

Порада від спеціаліста

АТ "Ощадбанк"