Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Миколаївщина приєдналась до коаліції Ощадбанку з підтримки бізнесу

Новини Ощаду

Співпраця у відбудові та розвитку бізнесу в Миколаївській області – такою є головна мета меморандуму, підписаного вчора головою правління Ощадбанку Сергієм Наумовим та головою Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталієм Кімом. Документ передбачає, що держбанк розширюватиме перелік кредитних пропозицій для підприємців області, а обласна влада допоможе з їх здешевленням за рахунок компенсації відсоткової ставки. Також Ощад планує поглиблювати участь місцевого бізнесу в загальнодержавних і міжнародних грантових та пільгових програмах, що покликані забезпечити проєкти підприємців Миколаївщини доступним фінансуванням.

Так, у день підписання відбулась презентація нових ініціатив допомоги бізнесу, в якій окрім топменеджменту банку участь взяли представники організацій, які долучилися до коаліції підтримки бізнесу Ощаду: Фонду розвитку підприємництва (ФРП), Офісу залучення інвестицій, німецької урядової організації Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та американської урядової організації US Agency for International Development (USAID). Окрім цього, представники Офісу залучення інвестицій в рамках спільного проєкту провели вебінар для підприємців щодо наявних інструментів фінансування ММСБ: освітня складова на додачу до фінансової відіграє важливу роль у програмах Ощаду з підтримки підприємництва.

Незважаючи на прифронтовий статус регіону Миколаївське обласне управління Ощадбанку протягом минулого року суттєво наростило обсяги кредитування бізнесу. Порівняно з 2021-м роком обсяг виданих кредитів зріс у 3,3 разу і досяг 521 млн грн; цього року видано понад 121 млн грн. Ощад активно кредитує: після початку повномасштабного вторгнення банк видав першу в області позику вже 13 квітня – на фінансування посівних робіт одного з фермерських господарств. Завдяки Ощаду бізнес Миколаївщини отримав близько 0,4 млн грн грантової підтримки від уряду Німеччини в раках спільного проєкту банку з німецькою урядової компанією GIZ, German Sparkassenstiftung та ФРП. Кількість представників мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) в області, які обрали Ощад для обслуговування, за цей і минулий воєнні роки зросла майже на 250 клієнтів. Таку популярність банку зумовлено стабільною роботою мережі відділень та дистанційних каналів обслуговування.

«Бізнес Миколаївщини знекровлений внаслідок активних бойових дій у безпосередній близькості до регіону. Проте він вистояв, поступово відроджується й навіть розвивається. Ми вбачаємо своє завдання в тому, щоб максимально здешевити фінансування для підприємств області, адже без успішної економічної складової неможливо говорити про повноцінне відновлення регіону», – зазначив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

«Вдячний Ощадбанку за укладення меморандуму і за увагу до нашого прифронтового регіону. Ми цінуємо те, що вже робить Ощад для бізнесу області. Я переконаний, що ухвалений документ надасть місцевій економіці ще більше можливостей для відновлення та розвитку», – відзначив на підписанні голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

«Напрям підтримки бізнесу навіть в умовах повномасштабної війни є стратегічним для Ощадбанку. Щоб наші послуги були затребуваними у представників ММСБ, ми не лише активно беремо участь у загальнодержавних програмах підтримки бізнесу, але й постійно шукаємо нових партнерів з числа міжнародних організацій, місцевих органів влади та компаній, які реалізують техніку, насіннєвий матеріал, засоби захисту рослин тощо. Окрім того, ми працюємо над удосконаленням внутрішніх процесів, покликаних спростити та пришвидшити надання позик підприємцям», – прокоментувала Наталя Буткова-Вітвіцька, членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за ММСБ.

Для спрощення процесу кредитування Ощад нещодавно запропонував новий сервіс дистанційного подання кредитних заявок ОщадБізнес. Завдяки йому підприємці мають змогу подати заявку за лічені хвилини та отримати попереднє рішення протягом 24 годин без відвідування відділення банку.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку