Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк надав фінансування на розвиток вітрогенерації в Україні

Новини Ощаду

Ощадбанк уклав кредитну угоду з одним із лідерів розбудови вітропарків в Україні, ТОВ «ФРЕНДЛІ ВІНД ТЕХНОЛОДЖІ», для закупівлі самохідного автокрану LIEBHERR LG 1750 на суму 147 млн грн. Кран із такими характеристиками вантажопідйомності, висоти підйому та вильоту стріли стане другим в Україні.

У фінансуванні проєкту було використано можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Ця угода – один із послідовних кроків партнерської співпраці Ощадбанку з єдиним виробником в Україні, який виготовляє вітроенергетичне устаткування мультимегаватного класу потужністю 5,2 МВт «під ключ».

«Інвестиції в розбудову зеленої енергетики – одна зі стратегічних цілей Ощаду. Зараз ми фінансуємо компанію, завдяки виробничим потужностям якої така розбудова стає можливою. Це український виробник, релокований з Краматорська. Ступінь локалізації виробництва ТОВ «ФРЕНДЛІ ВІНД ТЕХНОЛОДЖІ» наразі становить близько 40%, у найближчих планах компанії – збільшення до 70%, що здешевить вартість вітроустановок і сприятиме скороченню термінів окупності проєктів. Придбання власного монтажного крана – один із кроків у цьому напрямі розвитку компанії. який Ощадбанк підтримуватиме й надалі», – зауважив Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес.

«В нинішніх умовах підтримка державних банків, таких як Ощад, є вирішальною для успішної реалізації наших проєктів. Завдяки банківському фінансуванню ми не лише впроваджуємо новітні технології, а й сприяємо децентралізації енергетики, що є критично важливим для енергетичної безпеки України під час війни. Ощадбанк виявляє глибоке розуміння нашої місії і підтримує нас на кожному етапі, що дає можливість зберігати темпи розвитку навіть у найскладніші періоди. Співпраця з таким надійним партнером є важливим кроком на шляху досягнення наших стратегічних цілей – розбудови та розвитку зеленої енергетики в Україні», –  зазначив Владислав Єременко, генеральний директор ТОВ «ФРЕНДЛІ ВІНД ТЕХНОЛОДЖІ».

Як повідомлялось раніше, Ощадбанк братиме участь у підтримці амбітного проєкту ТОВ «ФРЕНДЛІ ВІНД ТЕХНОЛОДЖІ» з розбудови вітропарків на заході України. Перша черга вітропарків, що налічуватиме 16 вітроустановок, вже будується. Перший вітряк, встановлений у Нижньоворітської громаді, станом на початок жовтня виробив перший мільйон кВт·год зеленої енергії для енергосистеми України. Загальний обсяг встановленої потужності всіх запланованих вітропарків розглядається на рівні 1,5 ГВт. Наразі проєкт реалізується коштом приватних інвесторів. Згодом проєкт фінансуватиметься за допомогою банківського синдикованого кредитування.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку