Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк надав Superhumans Center 10 мільйонів гривень для створення стерилізаційного відділення та протезування постраждалих внаслідок війни

Новини Ощаду

Ощад надав благодійну допомогу в сумі 10 млн грн Superhumans Center – центру з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни. Кошти буде спрямовано на створення центрального стерилізаційного відділення для профілактики інфекцій при наданні медичної допомоги та на посилення спроможності центру в наданні послуг з протезування та реабілітації. Підтримка центру – ще один крок у реалізації інклюзивної програми Ощадбанку «Моя безбар'єрність».

Ощад не вперше бере активну участь у партнерських проєктах, метою яких є допомога постраждалим внаслідок повномасштабного вторгнення агресора. Так, раніше банк спільно з MasterCard профінансував створення в Superhumans Center двох палат, а до цього спільно з Visa долучився до проєкту створення мобільного реабілітаційного модуля в Овручі на Житомирщині, реалізованого БФ «Майнді». Цей модуль розроблено як соціальну франшизу, він пропонує рішення для реабілітації захисників та захисниць України в невеликих населених пунктах.

«Ми щиро захоплюємось командою, яка створила та сприяє роботі реабілітаційного центру Superhumans і тому раді підтримати цю чудову ініціативу. Цей та інші подібні проєкти є справжнім виявом поваги українського суспільства до наших захисників і захисниць. Водночас добре те, що перелік людей, які отримують тут допомогу, не обмежується лише військовими, адже велика війна завдає шкоди й іншим категоріям українців. Закликаємо бізнеси долучатись до підтримки таких проєктів – на превеликий жаль, кількість українців, яким потрібні протезування та реабілітація, є значною і постійно збільшується», – відзначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

«Superhumans Center – заклад, який не може залишити байдужим. Ті, хто хоч раз потрапив сюди на екскурсію, з великою ймовірністю стають промоутерами цього унікального проєкту. Вражає мужність наших поранених захисників та захисниць, інших пацієнтів. Попри всі життєві виклики ці люди з оптимізмом дивляться в майбутнє і навіть жартують. Ми щасливі з того, що наш банк підтримав цей проєкт – нам це потрібно не менше ніж людям, які проходять у ньому реабілітацію», – зазначив Антон Тютюн, заступник голови правління Ощадбанку.

«Ми пишаємось нашою співпрацею з Ощадбанком, завдяки якій можемо не лише повернути втрачені можливості більшій кількості людей, а й створити власне стерилізаційне відділення в новому хірургічному блоці Superhumans Сenter. Це сприятиме зниженню ризику післяопераційних ускладнень та посиленню інфекційного контролю. Тепер обробка всього інструментарію відбувається в стінах центру, що забезпечує максимальну стерильність кожного втручання. Для міжнародних місій, які працюють з надскладними кейсами травм обличчя, це ключовий компонент успіху операції та зниження ризиків відторгнення та повторних втручань», – заявила Ольга Руднєва, керівниця Superhumans Center.

Допомога Ощадбанку в реабілітації захисників України – не єдиний напрям його ветеранських ініціатив. Банк реалізує власну програму адаптації демобілізованих колег – наразі до офісів та відділень Ощаду з війни повернулись 47 співробітників. У рамках великої навчальної програми «Інклюзивно привітні», яка є частиною ініціативи «Моя безбар’єрність», ощадівці отримують знання щодо особливостей спілкування з клієнтами з бойовим досвідом.

Велику увагу Ощадбанк приділяє економічній реінтеграції ветеранів/ветеранок у суспільство. Так, Ощад є ексклюзивним банківським партнером ветеранського напряму державної грантової програми єРобота. Учасниками цієї програми стали понад 600 ветеранів/ветеранок та членів їхніх родин, які отримали чи найближчим часом отримають 280 млн грн безповоротної фінансової допомоги на відкриття або розвиток власної справи.

Окремий компонент – перший в Україні спеціальний банківський ветеранський продукт «Бізнес 4.5.0». В його рамках отримати кредит в Ощадбанку може ветеран/ветеранка  або член родини (дружина/чоловік, діти, батьки), а також підприємство, в якому більше 30% персоналу є учасниками бойових дій. Зокрема, за допомогою такого кредиту ветеран навіть без досвіду підприємницької діяльності зможе придбати франшизу, яка довела свою життєстійкість. Програма також передбачає пільговий пакет розрахунково-касового обслуговування, консультації та навчання.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку