Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Ощадбанк та Рівненська ОВА домовилися спільно допомагати місцевому бізнесу

Новини Ощаду

Меморандум про спільну роботу над покращенням доступності фінансової підтримки бізнесу підписали сьогодні начальник Рівненської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Коваль та голова правління Ощадбанку Сергій Наумов. Згідно документу банк зобов’язується  розширити перелік кредитних програм для підприємців Рівненщини, у тому числі в рамках міжнародних проєктів допомоги. Обласна адміністрація, зі свого боку, буде сприяти підготовці бізнес-планів підприємців, а також допоможе із здешевленням кредитних програм Ощадбанку для бізнесу області в рамках своїх бюджетних можливостей.

Ця угода – вже десята, яку Ощадбанк підписав із місцевої владою: до того 7 подібних документів було підписано на обласному рівні та два – на рівні міст. Така співпраця довела свою ефективність: загалом в рамках підписаних договорів бізнес вже отримав пільгових позик на понад 220 млн грн.

«Стратегічним пріоритетом діяльності органів влади на Рівненщині є забезпечення сприятливих умов для започаткування та ведення бізнесу. Це передбачає, передусім, налагодження партнерських взаємовідносин підприємств, установ та організацій області. Ощадбанк є ключовою установою через яку реалізуються важливі для бізнесу кредитні та грантові програми, зокрема Доступні кредити 5-7-9,  єРобота. ОВА спільно з Ощадом продовжить працювати над спрощенням механізмів фінансової підтримки для бізнесу»,- зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Пожвавлення економічного життя в умовах повномасштабної війни є складним викликом для місцевої влади. Одне із рішень  - це спільна з Ощадом програма, яка збільшує доступність кредитів завдяки тому, що банк залучає до області спеціальні пільгові програми, а місцева влада частково компенсує вартість позик за рахунок бюджету. Ця співпраця може бути частиною стратегії економічної розбудови міст та областей, що фокусуватиметься на найбільш пріоритетних для регіонів галузях виробництва та видах допомоги бізнесу. Приміром, великою популярністю користуються спільні з нами програми, які дозволяють покращити енергетичну незалежність місцевих підприємців», -  пояснив голова правління Сергій Наумов.

«Кредитний портфель мікро, малого і середнього бізнесу Ощаду в Рівненській області за 2022-23 роки зріс майже вп’ятеро – зараз він становить 760 млн грн. Під час повномасштабної війни ми видали 298 кредитів підприємцям, 71% з яких – це мікробізнес, і це - самозайнятість для себе і своєї родини. Саме цей напрям є одним з найважливіших для підтримки економіки країни в непрості часи. Більшість прокредитованих нами підприємців – це сільське господарство і торгівля. Активною також є співпраця із галузями транспорту, харчової та деревообробної промисловостей. Ми розраховуємо на партнерство з ОВА Рівненської області аби допомогти регіону максимально розкрити свій економічний потенціал», - додала членкиня правління Ощадбанку, відповідальна за напрям ММСБ, Наталя Буткова-Вітвіцька.

Учасники церемонії підписання зазначили, що протягом повномасштабної війни Ощадбанк суттєво збільшив обсяг кредитування бізнесу Рівненщини. Так, за поточний рік обласний підрозділ ММСБ видав 122 кредитів на 359 млн грн. За цей і минулий роки в Ощаді на Рівненщині додалося близько 2400 бізнес-клієнтів – зараз їх нараховується 8 тисяч. Ощад – у трійці найбільших кредиторів бізнесу області із долею ринку близько 18%. Сьогоднішнє підписання меморандуму покликане покращити ці результати, адже незабаром підприємцям області будуть запропоновані кредитні продукти, розроблені спільними зусиллями області та банку.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку