Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Через Ощадбанк надаватимуться гранти на створення або розвиток садів, теплиць та переробних підприємств за урядовою програмою «єРобота»

Новини Ощаду

1 липня стартувала урядова програма «єРобота» з надання грантів аграрним підприємствам і тим, хто займається переробкою. Держава фінансує до 70% вартості проекту для першої тисячі учасників.  Гранти надаються за трьома напрямами: 

  • на створення або розвиток підприємств садівництва, ягідництва, виноградарства (до 400 тис. грн на 1 гектар);
  • на створення або розвиток тепличного господарства (до 7 млн грн);
  • на створення або розвиток переробних підприємств (до 8 млн грн).

На освоєння гранту надається 1 рік.

Подати заявку з бізнес-планом або планом посадки можна на порталі Дія. Ощадбанк є уповноваженим банком програми. Якщо клієнт завітає до відділення Ощаду, менеджер проконсультує його щодо умов програми та оформлення заявки. 

Учасниками програми можуть бути як приватні підприємці, так і аграрні компанії й фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менше 7 років. За напрямом переробки – фізичні особи, ФОПи та юридичні особи.

Рішення про надання гранту за першими двома напрямами прийматиметься спеціалістами міністерства аграрної політики та продовольства України, за напрямом переробки – міністерством економіки України.

У разі погодження проекту грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок учасника в Ощадбанку. Саме з цього рахунку мають фінансуватись витрати, передбачені проектом. Обов’язковою умовою програми є створення нових робочих місць і сплата податків, зборів та обов’язкових платежів.

Грантові кошти не є безповоротними. Учасник має виконати всі умови програми.

Дізнатись про програму детальніше можна у спеціалістів бізнес-лінії Контакт-центру Ощадбанку за тел: 0 800 219 800.

Новини Ощаду

Прес-служба Ощадбанку