Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

10 фільмів, які стануть у пригоді підприємцям

1. «Соціальна мережа»

Не дивно, що «Соціальна мережа» стала блокбастером, коли вийшла на екрани 2010 року. Зрештою, всім кортіло побачити, як Марк Цукерберґ перетворився зі студента Гарварду на того, хто запустив найпопулярнішу соціальну мережу світу.

 

Чому дивитися? Не зважайте, якщо все здасться надто драматичним. Фільм допомагає зрозуміти, як зробити стартап успішним, демонструючи такі якості, як гнучкість та стійкість. Він має мотивувати вас бути найкращим підприємцем.

 

2. «Ґленґаррі Ґлен Росс»

Стрічка 1992 року створена за п'єсою лауреата Пулітцерівської премії Девіда Мамета і демонструє жорстокий світ бізнесу нерухомості в Чикаго. У фокусі – брехливість і зрадливість, на які йдуть люди, щоб досягти успіху в бізнесі.

 

Чому дивитись? На жаль, діловий світ може бути жорстоким, навіть більше – розбещеним.

 

3. «Пірати Кремнієвої долини»

Ця теленовела побачила світ 1999 року, вона охоплює перші дні провідного технологічного центру США та наступний підйом Білла Ґейтса та Стіва Джобса. У документальному стилі розповідає про життя засновників Microsoft та Apple.

 

Чому дивитися? Підприємці досі надихаються життям цих двох знакових «піратів». Їхній бізнес-шлях, безперечно, може дати безліч уроків.

 

4. «Громадянин Кейн»

Навіть якщо ви тільки мізкуєте створити власний бізнес, перегляньте шедевр Орсона Велдеса 1941 року. Основа стрічки – життя вигаданого Чарльза Фостера Кейна, газетного магната, чий образ базується на історії Вільяма Рендольфа Херста та його пошуках удачі та влади. Врешті, Кейн розуміє, що для нього дійсно важливо.

 

Чому дивитися? Хоча започаткувати успішний бізнес – мета кожного підприємця, однак не єдина у житті.

 

5. «У гонитві за щастям»

Стрічка переказує справжню історію підприємця Кріса Гарднера. Цей захопливий фільм 2006 року із Віллом Смітом у головній ролі є одним із найбільш зворушливих і мотиваційних для підприємців. Якщо вас не розчулить спостереження за тим, як Кріс і його син борються за свою мрію, ми справді щиро здивуємося.

 

Чому дивитися? Навіть коли він став безхатьком і намагався забезпечити свого сина, Кріс ніколи не відмовлявся від своєї мрії. Ця пристрасть і жертва – те, що кожен підприємець має перейняти.

 

6. «Людина, яка змінила все»

Не потрібно бути прихильником бейсболу, щоб насолодитися Бредом Піттом у ролі Біллі Біна, генерального директора «Окленд А», Оклендської бейсбольної команди. Оскільки у команди не було коштів, щоб придбати гравців, Бінові потрібно було знайти інший спосіб конкурувати.

 

Чому дивитися? Бінові потрібно було створити інновацію. І це одна з найбільш добре відомих рис підприємців: з'ясувати, як зробити щось краще. Крім того, Бін ніколи не слухав скептиків і не поступався своїми принципами.

 

7. «Рокі»

Не дивуйтеся цій стрічці у нашому доборі. Це ще один фільм, який кожен має переглянути хоча б один раз. Сильвестр Сталлоне зіграв у цій захопливій розповіді про Рокі Бальбоа, що долає нелегкий шлях у конкуренції в суперважкій вазі проти Аполлона Креда.

 

Чому дивитися? Навіть коли світ скаже вам, що ви ніколи не досягнете успіху, продовжуйте боротися. Цей конкурентний дух допоможе пройти довгий шлях.

 

8. «Вол-стрит»

У 1987 році режисер Олівер Стоун зробив Ґордона Ґекко (Майкла Дугласа) одним із найбільш ганебних персонажів в історії кінематографа завдяки його гаслу: «Ненаситність – це добре». У фокусі – ухвалення незаконних та неетичних рішень Бадом Фоксом (Чарлі Шин), аби лише стати багатієм, таким, як брудний корпоративний рейдер Ґекко.

 

Чому дивитися? Не продавайтеся. Пам'ятайте, що підприємництво – це не лише про «стати багатим та відомим». Також це одна із стрічок, яку рекомендує до перегляду економіст Олексій Геращенко, що читає курс фінансів у kmbs.

 

9. «Джері Маґуайєр»

У головного героя стрічки, спортивного агента Джері Маґуайєра (Том Круз), було все: чудова кар'єра, багато друзів та прекрасна наречена. Одного дня він розуміє: спортивні агенти не повинні просто полювати за грошима, а дбати про своїх клієнтів. Через критику керівництва Джері втрачає все і починає новий шлях, аби відновити втрачене.

 

Чому дивитися? Якщо ви йтимете за своєю мрією, усе стане на свої місця – і професійне, й особисте. Врешті, Джері здобуває цей цінний урок.

 

10. «Офісний простір»

Комедія Майка Джаджа 1999 року зосереджена на Пітері Ґіббоні (Рон Лівінгстон), який усвідомлює, наскільки він ненавидить сидіти у своєму кабінеті та виконувати накази боса Білла Ламберга (Ґері Коул).

 

Чому дивитися? Кожен підприємець ненавидить працювати на когось іншого. Інколи навіть доходить до екстремальних речей, які можуть привести до в'язниці. Втім, подивитися на страдних офісних працівників не завадить – для холодного душу.

АТ "Ощадбанк"