Мій банк
МОЯ СВОБОДА
МОЯ СПРАВА
МОЄ МАЙБУТНЄ
МОЯ СИЛА
МОЄ ЗАВТРА
МІЙ СПОКІЙ
МОЇ ЛЮДИ

Преміальні банківські послуги як мистецтво

ЗМІ про нас

Тримаючи руку на пульсі трендів банкінгу, Ощадбанк поетапно розширює спектр послуг у преміум-сегменті. Успішність цієї діяльності підтверджено оцінкою британського рейтингового агентства Euromoney, яке у 2022, 2023 і 2024 роках визнавало Oschadbank Premium Banking кращим в Україні. Популяризації преміум-послуг Ощаду допомагає важливий вектор програм його соціальної відповідальності, а саме підтримка української культури під час великої війни. Банк допомагає реалізувати проєкти в цій сфері, збагачуючи новими сенсами гасло преміум-обслуговування Ощаду: «Створювати мистецтво преміального обслуговування для клієнтів».

Дмитро Соловйов, начальник управління організації роботи з преміум-клієнтами Ощадбанку, розповідає про підтримку культурних проєктів під час війни.

Під час Другої світової війни прем’єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль відмовився скоротити витрати на культуру заради оборони. «А за що ми тоді воюємо?» – справедливо запитав він. І нині, у ХХІ сторіччі, Україна точно знає, що підтримка культури надважлива в умовах війни. В час, коли в українських містах постійно лунають повітряні тривоги, для когось культура може відійти на другий план. Але не для Ощаду.

Ощадбанк більше 10 років підтримує українське мистецтво в рамках розвитку преміального банкінгу і не припинив це робити 24 лютого 2022 року. Кількість проєктів з підтримки культури в Ощаді у воєнний час тільки збільшилась. Приміром, на початку 2023 року банк підтримав захід у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків у рамках всеукраїнського культурного проєкту «Мистецтво під час війни». Банк постійно підтримує митецькі ініціативи, що проводяться в Українському Домі. Серед них масштабна виставка робіт українських митців «Ти як?», проєкт «Марія малює» з презентацією 100 невідомих творів Марії Примаченко. Також можна пригадати арт-заходи за участю українських митців у преміум-центрах Ощаду, випуск міжнародної збірки «Сучасна українська проза та поезія» з творами вісімнадцяти українських письменників та створення арт-блокноту для дітей преміум-клієнтів, на сторінках якого вони можуть розфарбовувати картини.

Чому ми це підтримуємо? Насамперед тому що прагнемо перетворити послуги для преміум-клієнтів Ощадбанку на справжній витвір мистецтва, і для цього надихаємось кращими взірцями українського культури. І до того ж надихаємо ними наших клієнтів. Високе мистецтво – це філософія та ДНК преміум-послуг Ощаду. Головний преміум-центр банку оформлено за мотивами картин, фотографій і скульптур Назара Білика, Павла Макова, Ігоря Гайдая, Олега Тістола, Марії Куліковської – там можна не лише подивитись на ці твори, а й придбати їх, до того ж експозиція постійно оновлюється . Також у  преміум-зонах по всій Україні, яких на сьогодні понад 70, розміщено декоративне панно з модифікованою картиною Казимира Малевича у тривимірній проекції. До речі, преміальну платіжну картку Ощадбанку прикрасила репродукція роботи українського художника Анатолія Криволапа «Кінь. Ніч». Таких прикладів органічного поєднання мистецтва та банківських сервісів Ощадбанку багато.

Ми підтримуємо подібні ініціативи також тому, що українське мистецтво – це унікальна зброя, яка допомагає згуртовувати цивілізований світ для допомоги Україні у протистоянні з агресором. Щоб популяризувати українське мистецтво за кордоном, Ощад допоміг видати лімітований тираж книги «Навіть у темні часи є світло», написаної українською мовою і перекладеної англійською, з сотнею історій українців про перший рік повномасштабної війни. Кожну з історій проілюстрували українські художники.

Не будемо забувати, що мистецтво також – це довготривала інвестиція, яка з часом дорожчає. Інвестуючи в підтримку культури, Ощад допомагає клієнтам робити власні інвестиції у твори мистецтва для збереження та примноження статків. В доповнення до можливості інвестувати в мистецтво в 2024 році ми запропонували преміум-клієнтам сервіс із формування їхнього персонального інвестпортфеля відповідно до ризик-профілю і бажаної дохідності. Банк надає перелік доступних фінансових інструментів та аналітику щодо кожного з них, розраховує потенційний рівень дохідності та  пропонує супровід спеціалістів з інвестицій при  купівлі активів.

Більше деталей щодо наших сервісів можна знайти на сайті преміального банкінгу Ощадбанку.

Підтримуймо українське мистецтво разом!

 

ЗМІ про нас

Прес-служба Ощадбанку